Zoeken

Nakagami met Okada naar MotoGP

22 augustus 2013
In navolging van Pol Espargaro en Scott Redding gaat ook de Japanner Takaaki Nakagami het volgend seizoen de overstap naar de MotoGP maken. Nakagami zal gaan rijden op de nieuwe RC213V 'klantenfiets' met voormalig 500cc Grand Prix coureur Tadayuki Okada als teammanager.

Takaaki Nakagami

Het komende seizoen gaan Takaaki Nakagami én Tadayuki Okada hun opwachting maken in de MotoGP, Nakagami als coureur en voormalig 500cc vice-wereldkampioen Okada als teammanager van het nieuw te vormen team, dat met de RC213V 'klantenfiets' zal gaan rijden. De 'klantenversie' is grotendeels gebaseerd op de huidige RC213V, maar dan voorzien van Showa vering, Nissin remmen en de standaard Magneti Marelli ECU.

Met de bekendmaking van het nieuwe 'Okada-team' heeft HRC al drie van de vijf klantenfietsen veiliggesteld. Eerder al maakten Gresini (waarschijnlijk met Scott Redding als coureur) en Karel Abraham bekend het volgende seizoen met de Honda klantenfiets te zullen gaan rijden. Daarnaast is ook LCR met Honda in gesprek, om mogelijk Nicky Hayden op een klantenfiets te zetten.

Voor teammanager Tadayuki Okada zal het MotoGP team ook een compleet nieuwe ervaring zijn. Na enkele wildcards maakte Okada in 1993 zijn debuut als vaste rijder in de 250cc, om drie jaar later op de tweecilinder NS500V naar de 500cc over te stappen. Zijn beste jaar was 1997, toen hij vice-wereldkampioen werd achter Mick Doohan.

Dit jaar maakte Okada zijn debuut als teammanager in de Moto2, in het Idemitsu Honda Team Asia met als rijder Yuki Takahashi op de Moriwaki Moto2 machine, met als doel Aziatische coureurs de kans te bieden zich te ontwikkelen op hoog niveau, teneinde het Aziatische continent hoger op de wegrace motorsport ladder te krijgen. Of Okada's move naar de MotoGP invloed zal hebben op dat trainingsprogramma is niet bekend.