Zoeken

MV Agusta met ParkinGO naar WK Supersport

27 november 2012
MV Agusta keert terug naar de internationale wegrace motorsport. De Italiaanse fabriek heeft hiertoe een driejarig contract afgesloten met het Italiaanse ParkinGO raceteam voor deelname aan het WK Supersport.

MV Agusta_Parkingo 

Het ParkinGO raceteam heeft een sterke naam in het WK Supersport. Het team nam jarenlang met de Triumph Daytona 675 deel aan het kampioenschap, maakte in 2011 de overstap naar Yamaha en behaalde met Chaz Davies als coureur de wereldtitel. Het afgelopen seizoen maakten het ParkinGO team en Chaz Davies de overstap naar het WK Superbike en eindigden het seizoen op de negende plaats met één overwinning, de tweede manche op de Duitse Nurburgring.

Het contract tussen MV Agusta en ParkinGO werd op 22 november getekend, wat de 65e verjaardag van wijlen Claudio Castiglioni zou zijn geweest. Het ParkinGO raceteam zal met de dit jaar gelanceerde F3 675 gaan deelnemen aan het WK Supersport, welke rijders er voor het team zullen gaan rijden is nog niet bekend.

Giovanni Castiglioni, President MV Agusta:
Het geeft me een groot genoegen om deze overeenkomst het het ParkinGO team aan te kondigen. Wat mij persoonlijk betreft is het een grote en opwindende uitdaging daar ik de passie voor motorracen van mijn vader heb geërfd. Ik ben ervan overtuigd dat met de ervaring van engineer Massimo Bordi, die ook bij dit project is betrokken, we alle juiste ingrediënten in huis hebben om belangrijke resultaten te behalen.

Giuliano Rovelli, President ParkinGO:
Samen met mijn broer Paolo herkennen we de importantie van MV Agusta om terug te keren naar het wereldkampioenschap wegrace motorsport en zijn extreem tevreden om samen de krachten te hebben gebundeld. Vanaf onze eerste ontmoeting met MV Agusta is er een geweldig gevoel en begrip tussen onze management teams en onze visie aangaande dit project was een belangrijk element dat ons in staat stelde deze overeenkomst aan te gaan.

Op dit moment zal het team alleen gaan deelnemen aan het WK Supersport, maar het is niet ondenkbaar dat MV Agusta in een later stadium zal besluiten om met de F4 in het WK Superbike aan te gaan treden.