Zoeken

MotoGP vanaf 2013 naar Texas

13 april 2011
Het gerucht ging al enige tijd, maar nu is het officieel: de MotoGP zal vanaf 2013 ook de staat Texas aan gaan doen. Hiertoe werd onlangs een 10-jarig contract gesloten tussen Dorna en het Circuit of the Americas, een compleet nieuw en nog te bouwen circuit in Austin, Texas.

Austin-F1-Track-Draft-Layout

De 10-jarige overeenkomst tussen Dorna, 3FourTexasMGP and LLC en Full Throttle Productions omvat alle drie de raceklassen van de Grand Prix motorsport: Moto3, Moto2 en MotoGP. Hiermee heeft het circuit in navolging van de al getekende 10-jarige overeenkomst met de Formule 1 meteen twee klapstukken binnen weten te halen. Het complex is momenteel volop onder constructie en vordert gestaag. Volgens planning moet het circuit ergens medio 2012 worden opgeleverd, tijdig voor de eerste Formule 1 United States Grand Prix.

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports:
We zijn verheugd om het Circuit of the Americas aan de MotoGP kalender toe te kunnen voegen. Het is een eer om ons kampioenschap naar Texas uit te kunnen breiden, dat een rijke historie heeft voor wat betreft het leveren van wereldkampioenen. We hebben 20 jaar lang een prachtige en speciale band met Kevin Schwantz gehad en vaak genoeg gesproken over een gezamelijke droom de populatiteit van de MotoGP in de Verenigde Staten toe te laten nemen en het globale profiel van ons kampioenschap te versterken.

Met wat Tavo Hellmund (Managing Partner Full Throttle Productions) momenteel in Austin aan het doen is hebben we dat kunnen bewerkstellen en kijken samen uit naar deze onderneming. De 10-jarige overeenkomst is een teken van ons vertrouwen en toewijding voor het toekomstige succes van MotoGP racing in Austin.

Kevin Schwantz, Manager 3FourTexas MGP and LLC :
Voor mij is dit een droom die uit is gekomen, dat de MotoGP mijn thuisstaat Texas aan zal gaan doen. Ik geloof heilig in de sport en weet hoe populair motorracen  in Texas is. Ik ben ervan overtuigd dat dit op de lange termijn een doorslaand succes zal gaan worden.

Tavo Hellmund, CEO Full Throttle Productions:
We zijn extreem verheugd om het beste motorrace kampioenschap naar Texas te hebben gehaald. Dit is een fantastische gelegenheid voor de staat Texas en deze regio en ik geloof dat het voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse motorsport is dat zowel auto- als motor wereldkampioenschappen jaarlijks op dezelfde fasciliteit worden gehouden. We zijn erg trots om America's internationale fasciliteit voor motorsport te worden.

Kevin en ik zijn al lange tijd erg goede vrienden en ik heb een goede relatie met Carmelo. Ik heb veel respect voor wat Dorna en de FIM voor de MotoGP op globaal niveau hebben gedaan. Het zal voor de Verenigde Staten geweldig worden, het product is fantastisch en je weet maar nooit, we zouden misschien in Ben Spies een regerend wereldkampioen kunnen hebben als de race voor het eerst wordt gehouden. Dat zou de kers op de taart zijn.