Zoeken

Monster Energy titelsponsor voor Yamaha fabrieksteam MotoGP?

23 december 2012
Na jaren zonder titelsponsor te hebben aangetreden heeft Yamaha naar verluid een contract met Monster Engergy getekend voor sponsoring van het Yamaha MotoGP Factory Team, zo weten onze Spaanse collega's van MotoCuatro.com te melden. Een opmerkelijke move, aangezien Jorge Lorenzo net zijn persoonlijk contract met rivaal RockStar met twee jaar had verlengd.

Jorge Lorenzo_Valencia_test
De Yamaha M1 en Jorge Lorenzo, volgend jaar met Monster Energy sponsoring?

Onderdeel van de deal is volgens MotoCuatro dan ook dat het contract van Lorenzo met RockStar, goed voor € 1 miljoen per jaar, door Monster Energy wordt afgekocht. Monster was het afgelopen jaar al als persoonlijke sponsor van Ben Spies met het Yamaha Factory Team verbonden.

Ook Valentino Rossi heeft al jaren Monster Energy als persoonlijke sponsor, terwijl de energiedrank al jaren verbonden is het het Tech3 Yamaha team. Volgens het gerucht wilde Monster Energy zich aan het fabrieksteam gaan verbinden, wat tot deze deal zou hebben geleid.

Met het contract zou een bedrag van € 4 miljoen zijn gemoeid, waar voor het team echter niet veel overblijft. Met € 1,5 miljoen voor Rossi en € 1 miljoen per jaar voor het afkopen van Lorenzo's RockStar deal, zou voor Yamaha 'slechts' € 1,5 miljoen per jaar overblijven. Ook is onduidelijk wat voor gevolgen de deal voor het Tech 3 Yamaha Team heeft.

Bron: MotoCuatro.com