Zoeken

Molyneux-Farrance winnen eerste zijspanrace 2012 Isle of Man TT

6 juni 2012
Na een jaar van afwezigheid heeft Dave Molyneux een triomfantelijke terugkeer naar de Isle of Man TT gemaakt door in de eerste zijspan wedstrijd zijn 15e TT overwinning te scoren. Molyneux reed de wedstrijd met bakkenist Patrick Farrance, die met de zege zijn allereerste TT overwinning wist te realiseren. Het duo had op de streep 20 seconden voorsprong op Ben en Tom Birchall, die daarmee hun allereerste TT podium scoorden.

Dave_Molyneux-Patrick_Farrance_IOMTT_sidecar
Foto: Pacemaker Press Intl.

Het duo Molyneux/Farrance had een vliegende start en lag bij de eerste doorkomst in Glen Helen al 2,5 seconden voorsprong op de gebroeders Birchall. In derde positie lag het duo Tim Reeves/Dan Sayle, die op hun beurt weer een seconde achterstand op de Birchalls hadden. Voor het duo John Holden/Andy Winkle, dat in de trainingsweek al veel problemen had gekend, was de race bij Glen Helen al voorbij en moest het zijspan noodgedwongen bij de Glen Helen commentaar box worden geparkeerd.

Aan de kop van het veld ging ondertussen het gevecht tussen Molyneux en Birchall door, bij Ramsey Hairpin was de voorsprong op het leidende duo al tot 4 seconden gegroeid. Reeves' hoop op een eerste TT overwinning viel bij Sulby village in duigen, toen hij in derde positie liggend met technische problemen uitviel. Hierdoor kwam de derde positie in handen van het duo Conrad Harrison/Mike Aylott.

Aan het einde van de eerste ronde het had duo Molyneux/Farrance met een openingsronde van 113.269 mph een voorsprong van 13,96 seconden opgebouwd. Het duo Harrison/Aylott had een krappe voorsprong van 2,45 seconden op het duo Wright/Bryan, maar bij Parliament Square moest Wright stoppen om aanpassingen aan het zijspan te doen.

In de tweede ronde wisten Molyneux/Farrance met een snelste ronde van 113,590 mph hun voorsprong verder uit te breiden tot ruim 30 seconden. In de derde en laatste ronde wisten de Birchalls het gat tot 20 seconden te reduceren, maar het Manx-Britse duo had alles onder controle en kwam met 22,2 seconden voorsprong over de streep. De Birchalls werden als tweede afgevlagd, terwijl de derde en laatste podiumplaats naar Harrison/Aylott ging.