Zoeken

Mitas verlengt contract met BSI Speedway

6 mei 2014
Mitas heeft een meerjarig contract ondertekend met BSI Speedway, de initiatiefnemers van de FIM Speedway Grand Prix als officiële bandenleverancier en sponsor van de World Championship Series voor het 11e achtereenvolgende jaar.

Mitas Speedway

Het in Tsjechië gevestigde bedrijf zal ook de sponsor zijn van ronde drie op 17 mei, die bekend staat als dé 2014 Mitas Finse FIM Speedway Grand Prix. De betrokkenheid van Mitas in de Speedway motorsport omspant inmiddels al meer dan 65 jaar.

Mitas' marketing en sales directeur Andrew Mabin:
Mitas’ betrokkenheid bij speedway omspant meer dan 67 jaar. We begonnen met de productie van specialistische banden voor de sport in 1947. In de loop der jaren hebben we veel tijd gewijd aan de ontwikkeling en ondersteuning van de speedway discipline en kijken uit naar voortzetting van dit werk in de komende jaren.

In 2014 vernieuwde Mitas haar FIM certificaat voor zowel de SW-07 en SW-09 speedway banden. Het FIM certificaat - uitgegeven door het bestuursorgaan - bevestigt dat deze banden aan de eisen van het FIM certificatieprogramma voldoen of overtreffen. Certificering is geldig tot het einde van 2017.

Paul Bellamy, managing director van BSI Speedway:
Mitas is al vele jaren een groot supporter van het wereldkampioenschap FIM Speedway Grand Prix-serie en we focussen ons op voortzetting van deze relatie. Het zijn spannende tijden voor het wereldkampioenschap, en we zijn blij dat Mitas ook hoofdsponsor is van onze eerste Finse SGP in het Ratina Stadium, Tampere op 17 mei.