Zoeken

Mick Doohan eregast 2011 Isle of Man TT

23 maart 2011
De Isle of Man TT gaat het komende jaar weer flink uitpakken. Voor de traditionele Parade of the Champions heeft de organisatie niemand minder dan vijfvoudig 500cc Grand Prix wereldkampioen Mick Doohan weten te strikken. De Australiër zal op een Honda Fireblade de parade rijden, naast vijfvoudig 2010 TT winnaar Ian Hutchinson.

Mick_Doohan
Foto: IsleofManTT

Voor de jeugdigen onder ons die de naam Mick Doohan niets zegt, de Australiër wordt gezien als een van de grootste motorracers in de geschiedenis. In de statistieken moet Doohan met vijf wereldtitels alleen Giacomo Agostini met acht en Valentino Rossi met negen wereldtitels boven zich dulden. Doohan won de 500cc wereldtitel voor het eerst in 1994 en wist die raceklasse tot 1998 te domineren. In zijn succesvolste jaar, 1997, wist Doohan maar liefst 12 van de 15 wedstrijden te winnen.

Doohan zal tijdens de 2011 Isle of Man TT de start doen van de Monster Energy Supersport 2 race, en de bekers overhandigen na afloop van de PokerStars Senior TT. Op woensdag 8 juni zal Doohan op een Honda Fireblade de Arai Parade lap rijden naast Ian Hutchinson en diezelfde dag als VIP gast aanwezig zijn in de hospitality. Op donderdag kunnen racefans de vijfvoudig wereldkampioen ontmoeten als deel van de 'Day of Champions'. 

Mick Doohan:
Ik kijk er echt naar uit om de Isle of Man dit jaar voor een tweetal wedstrijden te bezoeken. Ik ben een grote fan van motorsport en de TT races hebben een grote afkomst en zijn uiteraard wereldberoemd, dus wil ik graag zien waar het allemaal om te doen is. Ik heb groot respect voor wat de mannen hier doen, ik heb wat beelden op YouTube gezien en dat ziet er uit als gekkenwerk. Ik ben er zeker van dat als ik in iemands voortuin zit met een glas bier of kopje Engelse thee, dat het er dan nog gekker uitziet.

Ik heb altijd een goede relatie met Arai gehad, zij zijn als officiële helmleverancier erg betrokken bij de TT en dus zal het geweldig zijn om het stof van de lederen overall af te kloppen en een ronde over de beruchte Mountain Course te rijden, evenals de mogelijkheid te hebben fans te ontmoeten.