Zoeken

Michael Rutter wint TT Zero met nieuw record

5 juni 2013
Voor het derde jaar op rij heeft Michael Rutter de Zero TT, de race voor elektrisch aangedreven motorfietsen, op naam geschreven. De MotoCzysz E1PC coureur wist in het allerlaatste deel van de race die over één ronde werd gereden de leiding over te nemen van John McGuinness op de Mugen Shinden Ni.

MIchael Rutter_Zero_TT

In de vrije training had McGuinness nog de snelste tijd op de klokken gezet en ook in de wedstrijd ging de 19-voudig TT winnaar voortvarend van start. Bij het eerste meetpunt Glen Helen had McGuinness al een voorsprong van negen seconden op tweede man Michael Rutter opgebouwd, die op zijn beurt teamgenoot Mark Miller een seconde voor wist te blijven.

Bij Ballaugh Bridge had Rutter zijn achterstand tot vijf seconden teruggebracht, maar in het daarna bouwde McGuinness zijn voorsprong weer verder uit. Bij de Ramsey Hairpin was zijn voorsprong weer met 1,2 seconden gegroeid en ook het deel tot de Bungalow werd door McGuinness drie seconden sneller gedaan.

In het stuk naar Crock Ny Mona smolt McGuinness' voorsprong nog harder dan een bierkraag in de hete zon en bij het meetpunt lag de Midlands coureur nog maar een seconde voor. De laatste kilometers naar de finish verloor McGuinness opnieuw terrein en verloor daarmee de Zero TT op anderhalve seconde van Rutter, die daarmee zijn derde opeenvolgende Zero TT overwinning realiseerde.

De derde en laatste podiumplaats ging naar 2009 Zero TT winnaar Robert Barber op de Kingston Universaty elektrische racer, die de derde plaats in de schoot geworpen kreeg nadat Mark Miller bij Ballaugh met een kapotte versnellingsbak stil was komen te staan.