Zoeken

Michael Dunlop zet snelste tijd in kwalificatie Superbike TT

2 juni 2013
Michael Dunlop heeft in de laatste kwalificatie voor de 2013 Isle of Man TT de snelste tijde op de klokken gezet. De Honda TT Legends coureur zette in zijn laatste ronde op de Superbike machine een gemiddelde snelheid van 130.89 mph. Teamgenoot John McGuinness doorbrak met 130.10 mph eveneens de 130 mph barrière en was daarmee de tweede man op de baan.

Michael Dunlop_2013_Isle_of_Man_TT

Na een moeizaam begin van de trainingsweek van de 2013 Isle of Man TT met wispelturig weer met regen op precies de verkeerde momenten en dientengevolge drie afgelastte trainingen werd de Superbike TT door de organisatie van zaterdag naar zondag verplaatst, om de coureurs nog extra trainingstijd te verschaffen.

In zijn eerste ronde zette Dunlop al de snelste tijd van de week, maar bleef met een gemiddelde snelheid van 129.98 mph een fractie verwijderd van de 130-grens. John McGuinness deed het zijn eerste ronde met 126.94 mph een flink stuk rustiger aan, maar wist in de tweede ronde net als Dunlop de 130 mph barrière te doorbreken.

De Honda TT Legends coureur werden in de kwalificatie door Gary Johnson gevolgd, die eveneens in de extra zaterdagtraining met 129.611 mph zijn snelste tijd wist te realiseren. Bruce Anstey verbeterde op zaterdag niet zijn eigen tijd, maar staat dankzij zijn donderdag gereden tijd van 129.144 mph in de kwalificatie op de vierde plaats. Guy Martin maakte in de kwalificatie de top vijf compleet.

De Nederlander Branco Srdanov werd zaterdag met verschillende botbreuken naar een ziekenhuis in Liverpool afgevoerd, na vrijdagavond op hoge snelheid in de training voor de Superbike TT op hoge snelheid ten val te zijn gekomen.