Zoeken

Melandri succesvolle operatie ondergaan

27 december 2010

Nadat vorige week tijdens scans speling in zijn schoudergewricht werd geconstateerd is Marco Melandri in Italië een succesvolle operatie aan zijn rechter schouder ondergaan. De nieuwbakken Yamaha SBK coureur verwacht de komende SBK test in Portimao weer volledig fit te zijn.

Marco_Melandri_Yamaha_2010.jpg

Melandri had, als gevolg van oude blessures en drie dagen intensief testwerk voor Yamaha, last van zijn schouder gekregen en was daarvoor naar het ziekenhuis voor controle gegaan, waar de speling op het gewricht werd geconstateerd. In overleg met zijn artsen werd voor een 'opschonings'operatie gekozen om daarmee het risico tot verergering in zijn SBK debuutjaar, die op 27 februari op het Australische circuit van Phillip Island van start zal gaan, te minimaliseren.

De operatie werd uitgevoerd door Dr. Giuseppe Porcellini, dezelfde specialist die eerder aan de schouder van Valentino Rossi had gewerkt. Porcellini verklaarde dat geen beschadiging aan het gewricht was geconstateerd en dat de zaak 'strakzetten' afdoende was geweest. Een 'nietje', dat na verloop van tijd op natuurlijke wijze zal wegslijten, werd aangebracht voor extra stabiliteit.

Melandri zal de komende twee weken zijn arm in een mitella moeten laten rusten, waardoor zijn trainingsprogramma om zich 100% op het 2011 seizoen voor te bereiden een korte periode is onderbroken. De 28-jarige coureur verwacht echter weer tijdig fit te zijn voor de komende SBK test, die op 26 januari in het Portugese Portimao is gepland.