Zoeken

McGuinness zet snelste tijd in training Zero TT

2 juni 2013
TT legende John McGuinness heeft in de eerste en enige vrije training van de Zero TT een onofficieel nieuw ronderecord gezet. De negentienvoudig TT winnaar volbracht het 37 3/4 mijl lange circuit op de Mugen Shinden Ni elektrische racer met 105.650 mph. Winnaar van vorig jaar Michael Rutter verbrak ook zijn eigen racetijd van vorig jaar.

John McGuinness_Mugen_Zero_TT

Vorig jaar had Michael Rutter nog geschiedenis geschreven door in de Zero TT voor elektrische motorfietsen op de MotoCsysz als eerste de 100 mph barrière te doorbreken. Voor dit jaar heeft het Amerikaanse team de elektrische racer naar eigen zeggen flink verbeterd, maar ook Mugen heeft flink uitgepakt.

Voor dit jaar had Mugen een compleet nieuwe Shinden Ni elektrische racer ontwikkeld, opnieuw gereden door John McGuinness. McGuinness had in de enige trainingsronde bij Glen Helen al een voorsprong van 10 seconden op Michael Rutter en gaf die voorsprong daarna niet meer uit handen.

De tweede tijd kwam met een gemiddelde snelheid van 104.631 mph op naam van Michael Rutter, die dertien seconden langer over de ronde had gedaan. Rutter's teamgenoot Mark Miller wist ook de 100 mph barrière te doorbreken met een gemiddelde snelheid van 102.328 mijl per uur.