Zoeken

McGuinness toegevoegd aan Hall of Fame

31 januari 2014
Twintigvoudig TT winnaar John McGuinness is deze week in het Royal Opera House in Londen aan de Motorsport Magazine Hall of Fame toegevoegd. McGuinness, die de trofee door John Surtees kreeg uitgereikt, is pas de derde coureur die aan de Hall of Fame is toegevoegd.

John McGuinness
Foto: Alex Harmer, Motorsport Magazine

Ayron Senna, Sir Stirling Moss, Nikki Lauda, Michael Schumacher: het zijn niet de minste namen die in het verleden al aan de Britse Motorsport Magazine Hall of Fame werden toegevoegd.

Naast McGuinness werden in het Royal Opera House ook engineer, technisch directeur en team principal Ross Brawn, 1976 Formule 1 wereldkampioen James Hunt en viervoudig Formule 1 wereldkampioen Alain Prost aan de prestigieuze lijst toegevoegd.

De Morecambe Missile McGuinness is pas de derde motorcoureur die de Hall of Fame trofee heeft mogen ontvangen, in 2012 gingen John Surtees en Giacomo Agostini McGuinness voor en het was Surtees die de trofee aan McGuinness mocht uitreiken.

John McGuinness:
Ik ben bijna 42 en ik zie er nog steeds redelijk gemiddeld uit, maar in mijn hoofd voel ik me erg goed. Ik zal nog een of twee jaar door blijven gaan. Om eerlijk te zijn was ik een beetje nerveus, er zijn zoveel kampioenen op vier en twee wielen, maar mijn naam daar tussen die grootheden te zien staan is een enorme eer.