Zoeken

Max Biaggi gaat Ducati GP13 testen

5 juni 2013
Voor het eerst in acht jaar zal Max Biaggi op een MotoGP machine gaan rijden. De tweevoudig World Superbike wereldkampioen zal morgen deelnemen aan een tweedaagse privé test die Ducati op het circuit van Mugello heeft georganiseerd.

Max Biaggi

Biaggi reed in 2003 nog voor het Pramac MotoGP team, dat destijds met de Honda RC211V reed. Aan het eind van het 2005 seizoen kwam Biaggi's MotoGP carrière plots tot een eind, waarna hij in 2007 de overstap naar het WK Superbike maakte. Na een seizoen op de Alstare Suzuki GSX-R1000 en een seizoen op de Sterilgarda Go Eleven Ducati 1098RS stapte Biaggi in 2009 over naar het Aprilia Racing fabrieksteam, waarmee hij twee wereldtitels wist te behalen.

Eind vorig jaar besloot de zesvoudig wereldkampioen te stoppen met racen en werd commentator voor de Italiaanse tv voor het WK Superbike. Biaggi zal tijdens de tweedaagse Ducati test op het circuit van Mugello plaatsnemen op de GP13 machine van Ben Spies, die het afgelopen weekend tijdens de training op vrijdag tot de pijnlijke conclusie kwam dat zijn schouderblessure nog lang niet is hersteld.

Het zal voor Biaggi na acht jaar geen MotoGP machine te hebben gereden zeker wennen zijn, maar hij zal Ducati en het team ongetwijfeld van waardevolle input kunnen voorzien.