Zoeken

Massale opkomst begrafenis Simoncelli

28 oktober 2011
Onder het toeziend oog van een grote schare fans, vrienden, familie en prominente figuren uit de motorsport is gisteren de zondag tijdens de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang overleden Marco Simoncelli begraven. De begrafenis, die om 3 uur 's middags plaatsvond, werd op big screens en op internet live uitgezonden.

Marco_Simoncelli_Funeral

De begrafenis van Marco Simoncelli vond plaats in de Santa Maria Assunta kerk in Coriano, waar de op 24-jarige leeftijd overleden coureur was geboren en getogen. Zijn doodkist werd gedragen door vrienden en leden van het San Carlo Gresini Honda team. In de kerk stonden naast de doodkist Simoncelli's Gilera waarmee hij de 2008 250cc wereldtitel binnenhaalde en de #58 Honda RC212V MotoGP racer opgesteld.

Naast Marco's ouders Paolo en Rosella, zuster Martina en vriendin Kate waren ook verschillende (ex) coureurs bij de begrafenis aanwezig, waaronder Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Alex Criville, Simone Corsi, Yuki Takahashi, Raffaele de Rosa, Chaz Davies, Mattia Pasini, Manuel Poggiali, Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Randy de Puniet, Loris Capirossi, Toni Elias, Hiroshi Aoyamah en Alex de Angelis. Ook aanwezig waren FIM president Vito Ippolito en Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta.

Carmelo Ezpeleta:
Wat ik vanmiddag heb meegemaakt was erg roerend. Na de opkomst van inwoners, fans en de hele paddock te hebben gezien is er geen twijfel dat een groots rijder en brilliant persoon ons heeft verlaten. De stortvloed aan genegenheid die is getoond laat zien dat hij zijn stempel heeft achtergelaten.

Ik was onder de indruk van de moed van Marco's familie, en vooral de kracht van zijn vader, Paolo, die in staat was zijn kracht en energie op de anderen over te brengen.

Het was buitengewoon om de MotoGP familie bijeen te zien voor Marco Simoncelli. Ondanks zijn ongelukkige verlies maakt het eerbetoon duidelijk hoeveel genegenheid mensen voor hem hadden. We zullen Marco nooit vergeten.

De begrafenis werd op een groot videoscherm buiten de kerk uitgezonden, evenals op een tweede scherm dat in het nabijgelegen circuit van Rimini was opgesteld. Ook was de ceremonie live via lnternet te volgen. Voorafgaand aan de begrafenis werden op de schermen beelden van Simoncelli op z'n best in de paddock getoond.