Zoeken

Marquez zet snelste tijd tijdens Honda test Sepang

28 november 2012
Tijdens een privé test van Honda op het circuit van Sepang heeft Marc Marquez laten waarom hij door het gevleugelde merk is ingelijfd. De Moto2 wereldkampioen reed de tweede dag van de driedaagse test een tijd van 2.01’355 en was daarmee maar één seconde langzamer dan Lorenzo's kwalificatietijd de afgelopen race.

Marc Marquez_Sepang_wintertest

Het Repsol Honda MotoGP team was met Marc Marquez en testrijders Kousuke Akiyoshi en Takumi Takahashi samen met het Go & Fun Gresini team met Alvaro Bautista deze week neergestreken in Maleisië voor een driedaagse test op het circuit van Sepang. De test werd -zoals in Maleisië gebruikelijk rond deze tijd van het jaar- geplaagd door hevige regenval waardoor maar beperkt van de baan gebruik kon worden gemaakt.

De eerste dag kwamen de Honda coureurs maar korte tijd in actie. 's Ochtends was de baan nog nat geweest van de regen overnacht, waardoor de conditie van de baan pas rond het middaguur geschikt was om te gaan rijden. Rond twee uur brak de regen weer uit, waarna Marquez besloot het voor gezien te houden. De tweede dag was het de hele dag droog, maar moest opnieuw tot rond het middaguur worden gewacht voordat de baan was opgedroogd.

Marquez reed de tweede dag maar liefst 60 ronden en zette daarbij een tijd van 2'01.355 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Alvaro Bautista, die zich voornamelijk met het testen van nieuwe Showa vering had beziggehouden. Ook de derde dag kwamen de coureurs pas rond het middaguur in actie, om tot 16:30 te kunnen rijden en de regen een vroegtijdig einde van de driedaagse test inluidde.

Zowel Marquez als Bautista wisten de derde dag hun tijden van de tweede dag niet aan te scherpen. Marquez, die de tweede dag al op de 2013 fiets had gereden, ging ook de derde dag verder met het afstellen van de machine en verschillende dingen uitproberen met de 2013 fiets, terwijl Bautista nieuwe remmen van Nissin uitprobeerde.

Bautista kon pas laat in actie komen, omdat Honda eerst haar testrijder Kousuke Akiyoshi de van Showa vering en Nissin remmen voorziene racer (als enige team rijdt Gresini met Showa en Nissin) wilde laten rijden. Bautista vond dat de nieuwe vering geen verbetering had gebracht, maar na afloop van de test bracht het team naar buiten dat ook het volgend seizoen met Showa zal worden geraced.