Zoeken

Marquez zet snelste tijd tijdens eerste dag privé test Austin, Texas

13 maart 2013
Marc Marquez heeft op het nieuwe Circuit of the Americas gisteren de snelste tijd gezet tijdens de eerste dag van een driedaagse privé test op het Texaanse circuit. De Moto2 wereldkampioen reed een tijd van 2'04.619 en was daarmee viertiende seconde sneller dan teamgenoot Dani Pedrosa.

Marc Marquez_Repsol_Honda

Slechts een handjevol teams zijn deze week voor een privé test afgereisd naar het nieuwe circuit in Austin, Texas, waar over een maand voor het eerst een MotoGP wedstrijd zal worden verreden. Naast de fabrieksteams van Yamaha en Honda waren ook LCR Honda met Stefan Bradl en CRT coureurs Blake Young (Attack Performance) en Michael Barnes (GPTech) naar Texas afgereisd.

Het nieuwe circuit, dat tegen de klok wordt gereden, werd door de coureurs als veelzijdig en uitdagend ervaren. Volgens Lorenzo zijn drie tot vier vrije trainingen niet genoeg om het circuit onder de knie te krijgen. Hoewel de temperaturen 's nachts nog rond het vriespunt lagen deze rond het middaguur op een aangename 20 graden, waardoor er constructief kon worden getest. Grip was er echter niet veel, er lag het nodige stof op de baan en met slechts een handjevol rijders op de baan duurde het lang voordat de baan schoon was gereden.

Na zijn derde tijd tijdens de voorgaande wintertest in Sepang verraste Marc Marquez opnieuw door zelfs de snelste tijd te noteren. Zijn tijd van 2'04.619 zegt echter nog niet zo heel veel, voor de aanwezige coureurs was het vooral zaak om de baan goed te leren kennen. Pedrosa maakte de 1-2 voor het Repsol Honda team compleet, terwijl wereldkampioen Jorge Lorenzo met de derde tijd genoegen moest nemen. Opmerkelijk was ook de vierde tijd van Stefan Bradl, die zich daarmee tussen het Yamaha duo wist te nestelen.

Privé test Austin, Texas, tijden dag 1:
1. Marc Márquez – Repsol Honda Team – 55 ronden – 2’04.619
2. Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – 59 ronden – 2’05.047
3. Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Racing – 54 ronden – 2’05.291
4. Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – 50 ronden – 2’06.053
5. Valentino Rossi – Yamaha Factory Racing – 68 ronden – 2’06.507
6. Blake Young – Attack Performance – 27 ronden – 2’15.102 - (CRT class)
7. Michael Barnes – GPTech – geen tijd – (CRT class)