Zoeken

Marquez een strafpunt opgelegd voor actie Aragon

10 oktober 2013
Dorna heeft de actie van Marc Marquez in Aragon met één strafpunt bestraft. Na al eerder twee strafpunten te hebben gekregen voor het negeren van de gele vlag in Silverstone staat het totaal aantal strafpunten van Marquez op drie. Daarmee is Marquez nog slechts een punte verwijderd van een disciplinaire straf: een start vanaf de laatste startplaats op de grid.

Marc Marquez_Repsol_Honda

Nog even voor wie het al weer vergeten is: tijdens de laatste wedstrijd in Aragon Motorland verremde Marc Marquez zich in de zesde ronde in bocht 12 en kwam daardoor licht in aanvaring met zijn teamgenoot Dani Pedrosa. Tijdens dat contact raakte Marquez' linkerarm de kabel van de achterwiel-snelheidssensor, die daardoor brak en de oorzaak was van Pedrosa's crash luttele seconden later.

Na afloop van de wedstrijd werd door de wedstrijdleiding bekend gemaakt dat een onderzoek naar het incident zou worden ingesteld, waarvoor zowel beide Repsol Honda coureurs als ook het team op de vooravond van de wedstrijd in Sepang zouden worden ondervraagd. De meeting vond plaats om 12 uur lokale tijd, waar de Dorna wedstrijdleiding zowel Marquez als Honda een straf heeft opgelegd.

De wedstrijdleiding vond de actie van Marquez niet door de beugel kunnen gaan en heeft de leider in het wereldkampioenschap hiervoor een strafpunt opgelegd, terwijl Honda de door Marquez vergaarde 25 punten voor het constructeurs kampioenschap heeft moeten inleveren, omdat de kabel beter had moeten zijn afgeschermd.

Hoewel Marquez wel voor zijn actie is bestraft heeft de maatregel vooral een symbolische waarde. Het opleggen van twee strafpunten zou gebruikelijk zijn geweest, maar dat zou tot gevolg hebben gehad dat Marquez al dit weekend in Sepang van de laatste plaats had moeten starten, en door Marquez maar met één strafpunt te bestraffen is hij voorlopig nog een 'vrij' man.