Zoeken

Marc Marquez sluit wintertest COTA als snelste af

15 maart 2013
Marc Marquez heeft ook de derde en laatste dag van de privé test op het COTA circuit in Austin, Texas, de snelste tijd op de klokken gezet. De Repsol Honda MotoGP rookie reed een tijd van 2'03.281 en verbeterde daarmee zijn eigen tijd met een halve seconde.

Marc Marquez_COTA_wintertest

De derde en laatste dag van de door Honda georganiseerde privé test op het nieuwe Circuit of the Americas (COTA) in Texas, waar in april de tweede ronde van het MotoGP wereldkampioenschap zal worden verreden, kwamen slechts vier coureurs in actie. Zowel het Yamaha fabrieksteam als CRT rijder Michael Barnes hadden de test al op woensdag afgerond.

Marquez bleef tot aan het eind van de dag op de baan en reed maar liefst 60 ronden, meer dan het dubbele van teamgenoot Dani Pedrosa die 24 ronden in actie kwam. Pedrosa moest de laatste testdag vroegtijdig afbreken, vanwege een zere nek. De precieze oorzaak van de pijn moet nog worden vastgesteld. Pedrosa wist zijn tijd van woensdag wel licht te verbeteren, maar was wel zestiende seconde langzamer dan z'n teamgenoot.

Ook Stefan Bradl wist zijn tijd van woensdag te verbeteren, maar eindigde de test op bijna een seconde van Marquez. Volgens Bradl moeten vooral op het gebied van remmen de nodige verbeteringen worden aangebracht, daar lag nu het manco om constante sectietijden te rijden. Blake Young eindigde de test op bijna negen seconden van Marquez, wat niet bepaald hoopgevend is voor de CRT klasse.

Privé test Austin, Texas, tijden dag 3:
1. Marc Márquez – Repsol Honda Team – 60 ronden – 2’03.281
2. Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – 24 ronden – 2’03.898
3. Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – 43 ronden – 2’04.225
4. Blake Young – Attack Performance – 42 ronden – 2’12.186 (CRT class)