Zoeken

Luigi Dall'Inga vervangt Gobmeier binnen Ducati Corse

10 oktober 2013
Ducati heeft niemand minder dan Luigi Dall'Inga, de man achter het grote succes van Aprilia in het WK Superbike, ingelijfd. Dall'Inga zal binnen Ducati Corse de plaats gaan innemen van Bernhard Gobmeier, die na een teleurstellend seizoen door Volkswagen terug naar Duitsland zal worden gehaald.

Luigi Dall'Igna

Na begin vorig jaar door Audi te zijn ingelijfd leek het tij in de MotoGP voor Ducati eindelijk te gaan keren. Door het Duitse autoconcern werd Bernhard Gobmeier, team manager van het BMW Motorrad Motorsport WK Superbike Team, als nieuwe directeur van Ducati Corse aangesteld en verving daarbij Filippo Preziosi die als eerste door Audi aan de kant werd gezet.

Gobmeier's taak was orde op zaken te stellen binnen Ducati Corse en van de Desmosedici weer een winnende machine te maken. Volgens Gobmeier zouden gedurende het seizoen veranderingen worden doorgevoerd die het merk weer op het goede spoor zouden moeten krijgen, maar de successen bleven uit, waardoor er ook vanuit de rijders zelf steeds meer kritiek op Gobmeier's functioneren ontstond.

Zo verklaarde Andrea Dovizioso in Aragon tegenover journalisten dat zijn monteurs niet in staat waren de problemen die hij met de machine had op te lossen, terwijl Nicky Hayden aangaf dat naar zijn gevoel door het vertrek van Preziosi een groot gat in de raceafdeling was ontstaan. Waar Preziosi als een sterke leider werd gezien, zou Ducati Corse onder Gobmeier een stuurloos schip zijn geworden.

Met het aantrekken van Dall'Inga hoopt Ducati het tij eindelijk te kunnen keren en weer succesvol te worden in de MotoGP. De 47-jarige Italiaan was verantwoordelijk door de recente successen van Aprilia in het WK Superbike, en komt binnen de Ducati organisatie rechtstreeks onder Ducati's CEO Claudio Domenicali te staan. Dall'Inga zal leiding gaan geven aan Paolo Ciabatti, die MotoGP Project Manager blijft, en de 39-jarig engineer Ernesto Marinelli, Ducati Superbike Project Manager van de afgelopen twee jaar. Dall'Inga zal op 11 november in dienst van Ducati treden.

Claudio Domenicali, CEO Ducati:
Dankzij deze aanstelling kunnen we vooruit kijken naar het volgende raceseizoen met vernieuwde motivatie. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Ducati Corse organisatie, waarbij de strategie nog meer de focus op technische ontwikkeling zal leggen, ons zal helpen onze doelen te bereiken: weer een sleutelrol gaan betekenen in zowel de MotoGP als het WK Superbike. Ik wil Bernhard persoonlijk bedanken voor zijn werk de afgelopen tien maanden, en heet Gigi van harte welkom. Ik ben zeker dat zijn solide ervaring gecombineerd met onze technologie en R&D en de technische ondersteuning van de Audi/VW Group, ons zal helpen het niveau wat Ducati recentelijk nog in de racerij had te herstellen.