Zoeken

Lorenzo verlengt contract met Yamaha

12 juni 2012
Jorge Lorenzo blijft de komende jaren voor Yamaha rijden. De 2010 wereldkampioen, die momenteel de leiding in het 2012 kampioenschap heeft, heeft een nieuw contract met de Japanse fabriek getekend, dat hem in 2013 en 2014 met het Yamaha Factory Racing MotoGP team verbindt.

Jorge_Lorenzo_Yamaha_2012

Lorenzo maakte in de 2008 als tweevoudig 250cc wereldkampioen de overstap naar de MotoGP, als teamgenoot van Valentino Rossi. In zijn debuutjaar wist Lorenzo al 4 keer de pole position te bemachtigen en de Grand Prix van Portugal te winnen. Lorenzo eindigde zijn debuutjaar op de vierde plaats. In zijn tweede seizoen werd Lorenzo vice-wereldkampioen, om in 2010 tot wereldkampioen te worden gehuldigd.

Het afgelopen jaar moest Lorenzo in Stoner zijn meerdere erkennen, maar momenteel gaat de in Mallorca woonachtige Spanjaard aan de leiding in het kampioenschap, met een voorsprong van 20 punten op de huidige wereldkampioen. Van de vijf tot nu toe verreden wedstrijden heeft Lorenzo er al drie gewonnen.

Jorge Lorenzo:
Ik ben extreem gelukkig om met Yamaha voor nog twee jaar te hebben getekend. Ze hebben hard gewerkt om me in het fabrieksteam te houden en ik wil iedereen bij Yamaha danken die hierbij betrokken is geweest. Ik ben vanaf de eerste dag dat ik in 2008 bij het team ben gekomen opgenomen in de Yamaha familie en werk er graag. Het is altijd mijn eerste keuze geweest om hier te blijven en dus ben ik blij dat deze belangrijke onderhandeling ten einde is, met zulk een positief resultaat. 

Nu kan ik met focussen op het kampioenschap en ik kijk er naar uit om Yamaha's vertrouwen het komend weekend in Silverstone terug te betalen. Ik kijk er naar uit om samen meer kampioenschappen te winnen, mij droom om mijn carrière bij Yamaha te eindigen is nu dichterbij gekomen.

Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing:
Dit is uitstekend nieuws voor Yamaha en het Yamaha Factory Racing Team. Jorge is bij ons sinds 2008 en heeft in zijn eerste vier jaar sublieme resultaten neergezet, met als hoogtepunt zijn wereldtitel in 2010. Hij is momenteel in topvorm, met drie overwinningen uit vijf wedstrijden en een tweede plaats in de andere twee wedstrijden. Jorge's contractverlenging geeft hem en Yamaha de mogelijkheid zich 100% op het huidige kampioenschap te concentreren, zonder afleiding, en samen plannen voor de toekomst te smeden om hun winnende partnerschap te versterken.