Zoeken

Lorenzo rijdt wel op Motegi

13 september 2011
Na eerder vol overtuiging te hebben gezegd niet naar Motegi af te zullen reizen voor de 15e Grand Prix van het seizoen, die daar het weekend van 2 oktober zal worden verreden, is Jorge Lorenzo op zijn woorden teruggekomen. Het team heeft in een persbericht laten weten dat beide coureurs Ben Spies en Jorge Lorenzo op Motegi zullen rijden.

Jorge_Lorenzo_Yamaha_50th_anniversary_M1

Tijdens de Japanse Grand Prix zal het Yamaha MotoGP team bovendien na Assen, Laguna Seca en Indianapolis voor de vierde keer dit seizoen in de speciale 50th anniversary racekleuren aan de start verschijnen. Met het nu officiële bericht van Yamaha dat Lorenzo wél zal gaan rijden en een eerdere verklaring van Casey Stoner de deelname aan de Grand Prix van Motegi te heroverwegen lijkt de weerstand tegen de Japanse Grand Prix langzaam af te brokkelen.

Veel MotoGP coureurs kwamen dit seizoen in opstand tegen de Japanse Grand Prix van Motegi, daar deze hemelsbreed slechts 150 kilometer verwijderd is van de Fukushima kerncentrale die als gevolg van de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 een nucleaire ramp veroorzaakte.

Vanwege mogelijk gevaar voor verhoogde straling gaven veel coureurs, waaronder Jorge Lorenzo, Casey Stoner en Valentino Rossi aan de Grand Prix van Motegi te zullen boycotten, maar recentelijk onderzoek wees uit dat er geen verhoogde straling op Motegi was, waardoor de meesten alsnog overstag zullen gaan.

Met de bekendmaking dat Lorenzo op Motegi zal rijden zal ook diens rivaal voor de wereldtitel Casey Stoner het zich niet kunnen permiteren niet in Japan aan de start te verschijnen. Stoner heeft momenteel weliswaar 35 punten voorsprong in het kampioenschap, maar met Lorenzo de laatste race weer in bloedvorm zouden dat wel eens erg belangrijke punten kunnen zijn.