Zoeken

Lorenzo mist laatste Grand Prix Valencia

3 november 2011
Jorge Lorenzo zal ook de laatste Grand Prix van het 2011 seizoen moeten missen. De Yamaha coureur is nog steeds herstellende van een blessure aan de ringvinger van zijn linkerhand, die hij opliep tijdens een crash op Phillip Island. De voormalig wereldkampioen zal de laatste wedstrijd in Valencia worden vervangen door Yamaha's testrijder Katsuyuki Nakasuga.

Katsuyuki_Nakasuga

In de warmup training voor de Australische Grand Prix ging het mis met Jorge Lorenzo, die in de laatste bocht voor start-finish hard ten val kwam en daarbij een lelijke blessure aan zijn linker ringvinger opliep. Met plastische chirurgie moest de vinger worden hersteld, waardoor Lorenzo de Grand Prix van Maleisië moest missen.

Hoewel het herstel voorspoedig verloopt is besloten Lorenzo ook de laatste wedstrijd niet te laten rijden. Volgens het team hebben de verwondingen meer tijd nodig om te herstellen, om weer op competitief niveau te kunnen rijden. Net als op Sepang zal Lorenzo de laatste wedstrijd van het seizoen worden vervangen door de Japanse Yamaha testrijder Katsuyuki Nakasuga.

De Yamaha Factory Racing rijder line-up voor de komende 1000cc MotoGP test volgende week, zal op maandag 7 november door het team bekend worden gemaakt.