Zoeken

LCR verlengt contract met Bradl

16 augustus 2013
Het aantal beschikbare zitjes in de MotoGP begint in rap tempo op te drogen. Na de move van Crutchlow naar Ducati en Pol Espargaro naar Tech 3 heeft nu LCR het contract met Stefan Bradl verlengd. In 2014 zal de Duitser net als dit seizoen op volledige fabrieksondersteuning kunnen rekenen.

Stefan Bradl_Laguna_Seca

Na een sterk debuut het afgelopen jaar, dat hij als Rookie of the Year afsloot, had Stefan Bradl dit seizoen een minder sterke start, maar sinds Mugello weet de voormalig Moto2 wereldkampioen zich steeds nadrukkelijker voor in het veld te mengen. In Assen behaalde Bradl zijn eerste start vanaf de eerste rij, om in Laguna Seca zelfs zijn eerste pole position en eerste podium te scoren.

Moest Bradl het vorig jaar nog met een klanten-prototype doen, dit jaar kreeg het LCR team de toezegging volledige fabrieksondersteuning van HRC te krijgen, waarmee Bradl in feite de derde fabrieksrijder is, maar dan in een privé team. Ook het volgende seizoen mag Bradl op volledige steun van Honda rekenen.

Shuhei Nakamoto, HRC vice-president:
HRC is blij om met Stefan in 2014 te blijven samenwerken. Hij levert de prestaties die we verwachten en werkt goed samen met Lucio's team. We geloven in hen en we kijken er naar uit om Stefan in de toekomst nog vaak op het podium te zien.

Lucio Cecchinello, team manager LCR:
Het maakt ons erg gelukkig om in 2014 ons sportieve project voort te zetten door onderdeel te blijven van het HRC programma met Stefan Bradl. Stefan heeft iedereen met zijn debuut in 2012 verbaasd en toont nu progressie in de MotoGP. Zijn eerste MotoGP podium was een geweldig resultaat voor hem en het hele team, en van onze kant zullen we ons best doen om Stefan in 2014 te steunen.

 

Stefan Bradl:
De steun van HRC was extreem belangrijk voor mij tijdens mijn eerste seizoen in de koningsklasse en met hun directe steun heb ik dit jaar mijn eerste podium behaald. Ik ben blij om in Lucio's team te blijven, omdat we elkaar erg goed kennen en een professionele en vriendschappelijke sfeer in het team hebben, waardoor ik me elke race 100% kan geven.