Zoeken

Laguna Seca terug op SBK kalender

23 september 2012
Na negen jaar afwezigheid keert Laguna Seca terug op de WK Superbike kalender. SBK organisator Infront heeft een hiertoe een driejarig contract met de Mazda Raceway Laguna Seca afgesloten voor het komend seizoen en de jaren 2014 en 2015.

Laguna_Seca

In 2004 werd voor het laatst door het WK Superbike gereden op het circuit in Californië, waarna drie seizoenen de Verenigde Staten niet werden aangedaan. Vanaf 2008 stond Miller Motorsports Park op de kalender. Het WK Superbike zal het weekend van 27-29 september 2013 op Laguna Seca worden verreden.

Paolo Flammini, CEO Infront Motor Sports:
We zijn absoluut verheugd voor het eerst sinds 2004 terug te keren naar Laguna Seca. In de afgelopen tien jaar zijn we getuige geweest van een opmerkelijke groei in belangstelling en bezoekersaantallen en we zijn ervan overtuigd dat deze wedstrijd opnieuw een van de meest prestigieuze van de wedstrijdkalender zal worden. De terugkeer van Laguna Seca in het WK Superbike, waar zes merken competitief zijn, zal zeker een boost zijn in de groei van het kampioenschap in zowel de Verenigde Staten, aangezien Californië een speciale traditie heeft en de motorindustrie, sponsoren en media veel mogelijkheden te bieden heeft.

Gill Campbell, Mazda Raceway Laguna Seca SEO/algemeen directeur:
We hebben een sterke geschiedenis met het WK Superbike en zijn verheugd een nieuw driejarig contract te hebben afgesloten. De terugkeer naar de Mazda Raceway Laguna Seca versterkt onze positie als hét toonaangevende circuit in de Verenigde Staten voor de wegrace motorsport.