Zoeken

Laatste seizoen SBK voor Kyalami

25 maart 2010

Het circuit van Kyalami in Zuid Afrika zal dit seizoen voorlopig voor het laatst een wedstrijd voor het WK Superbike organiseren. In een poging de eigen financiering op orde te krijgen heeft de locale overheid het lopende contract hiervoor opengebroken.

Kyalami-Grand-Prix-Circuit.jpg

De regering van Gauteng, de provincie waar het circuit van Kyalami is gelocaliseerd, is overeengekomen een bedrag van $ 15 miljoen te betalen aan FGSport, organisator van het WK Superbike. Het huidige contract zou in 2011 verlopen, maar FGSport was al betaald tot 2013.

Volgens Firoz Cachalia van Gauteng Economische Zaken zou deze overeenkomst volgens Zuid-Afrikaanse wetgeving bindend, maar in het buitenland wel aan te vechten zijn geweest. Dit zou echter een dure rechtzaak tot gevolg hebben gehad, met mogelijke reputatieschade voor Gauteng tot gevolg. Vandaar dat werd besloten de zaak met FGSports financieel te regelen.

Kyalami zal het WK Superbike dit jaar nog gewoon volgens planning in het weekend van 14-16 mei organiseren, en de locale overheid hoopt in de toekomst opnieuw aan de racekalender te worden toegevoegd.