Zoeken

KTM tekent Sam Sunderland

24 februari 2014
Sam Sunderland, een van de toprijders van het Honda HRC Dakar Team de afgelopen twee jaar, heeft de overstap naar KTM gemaakt. De 24-jarige Brit heeft een contract getekend met het Red Bull KTM Factory Rally Team voor de komende drieënhalf jaar.

Sam Sunderland_KTM

Voor het dertiende jaar op rij wist KTM de prestigieuze Dakar Rally op naam te schrijven, maar kreeg dit jaar serieus partij van Team HRC, dat vorig jaar haar Dakar debuut maakte en dit jaar de meeste etappeoverwinningen wist te behalen. De Britse ace Sam Sunderland maakte twee jaar geleden op 22-jarige leeftijd in Team HRC zijn debuut in de Dakar rally en was meteen erg competitief. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Sunderland al een behoorlijk indrukwekkende erelijst.

ZO was Sunderland succesvol in het Britse jeugdkampioenschap, de UAE MX2 en MX1, behaalde in 2010 en 2011 de titel van het UAS National Baja kampioenschap, stond hij in 2012 op het podium van de Abu Dhabi Desert Challenge, won hij in 2013 de Marzouga Rally en wist hij dit jaar een etappe van de Dakar rally op naam te schrijven.

KTM hoopt dat haar eigen kennis van de Dakar Rally in combinatie met Sunderland's motivatie voldoende zal zijn om de Brit te ontwikkelen tot een nieuwe ace in de Dakar-scene. Doel voor het eerste jaar is de Dakar Rally in de top vijf te finishen. Sunderland zal intensief door viervoudig Dakar winnaar Marc Coma worden begeleid. Ter voorbereiding op de 2015 Dakar zal Sunderland deelnemen aan enkele wedstrijden van het Cross-Country Rally wereldkampioenschap.

Sam Sunderland:
Ik ben echt opgewonden voor dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière en ben KTM erg dankbaar voor deze kans. Het zal geweldig zijn om met een zeer ervaren team te werken en ik hoop dat ik in ruil voor hun vertrouwen mezelf kan bewijzen met goede resultaten. Het team heeft de afgelopen dertien jaar gewonnen en het is een grote kans voor mij om te rijden in een team met zoveel ervaring. Toen ik kennis maakte met het team voelde ik me meteen thuis, alsof we vrienden zijn. Hetgeen erg belangrijk is, de Dakar is vermoeiend en stressvol, waardoor relaties erg belangrijk zijn om dit werk samen in de zwaarste condities te kunnen doen. De motor heeft zichzelf al bewezen: ik heb er nog niet op gereden, maar ik kijk daar echt naar uit. Hij ziet er goed uit en met de eerste en de tweede plaats dit jaar is hij ogenschijnlijk perfect voor dit werk. Ik ben momenteel echt hard aan het trainen en kan niet wachten om van start te gaan.