Zoeken

KTM officieel in ONK Dutch Superbike met JR Racing Team

12 maart 2011
Na in landen als Duitsland, Engeland, Italië en Australië al deel te zijn gaan nemen in het Superbike wegrace kampioenschap gaat KTM ook in Nederland deelnemen aan het ONK Dutch Superbike met een semi-fabrieks ondersteund team. Het KTM JR Racing Team hoopt binnen twee jaar in de top van de Koningsklasse van de Nederlandse wegrace motorsport door te breken.

JR_KTM_6932

Dat het KTM én het JR Racing Team serieus is bleek uit de teampresentatie, die gisteravond in het restaurant van het TT circuit in Assen werd gehouden. Het team, dat met voormalig ONK Dutch Supersport coureur Nelson Rolfes aan de start zal verschijnen, krijgt voor participatie aan het ONK Dutch Superbike volledige ondersteuning van zowel Pirelli alsmede KTM Nederland. Het team kan bovendien, dankzij de input vanuit de KTM fabriek in Mattighofen, beschikken over race-data die de Oostenrijkers de afgelopen jaren in andere landen heeft weten te vergaren.

2011 zal voor het JR Racing Team én coureur Nelson Rolfes een leerjaar zijn, waar na een eerste periode van gewenning aan het karakter van de tweecilinder een basis moet worden gelegd voor het 2012 kampioenschap. Doelstelling van het team is om dit jaar in de erg competitieven ONK Dutch Superbike raceklasse top 10 noteringen te kunnen neerzetten, met tijden binnen één seconde van de top van het ONK.