Zoeken

KTM debuteert in 2010 Isle of Man TT

25 februari 2010

Voor het eerst in de geschiedenis zal KTM gaan deelnemen aan de roemruchte Isle of Man TT. De Redline Motorcycles RC8R, die zal worden gereden door James Edmeades, zal aan de start verschijnen van de Superbike, Superstock en Senior TT races.

James_Edmeades_KTM.jpg
Foto: PeterThompsonPhotography.com

Afgelopen jaar nam het team deel aan de Britse RC8 Cup, en deed dat niet onopgemerkt. De Oostenrijkse fabriek was dusdanig onder de indruk van de prestaties van het team dat al snel het verzoek kwam om dit seizoen de opwachting te gaan maken in het Brits Superbike kampioenschap. Daarmee zal het BSB het tweede kampioenschap zijn na het Duitse IDM waar de RC8R met fabrieksondersteuning zal worden ingezet.

Deze week maakte het team bekend ook in de roemruchte Isle of Man TT van start te zullen gaan met de KTM. Edmeades is geen onbekende op het eiland, de 26e jarige coureur maakte in 2006 zijn debuut en reed sinds die tijd achtereenvolgens op een GSX-R1000, R1, GSX-R1000 en GSX-R600 en het afgelopen jaar op een Kawasaki ZX-10R. Zijn beste prestatie was in 2007, toen hij met de R1 het tot een 31e plaats in de Senior TT wist te schoppen, met een snelste tijd van 116.016 mph.