Zoeken

Koude start wintertesten Castrol Honda

21 januari 2011

Het begin deze week gelanceerde Castrol Honda Superbike team heeft een koude start gehad op het Spaanse Motorland Aragon. Regen en kou deed het team besluiten de twee-daagse test vroegtijdig af te blazen.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_2.jpg

De test op het Spaanse circuit was primair bedoeld om beide rijders Jonathan Rea en Ruben Xaus in de gelegenheid te stellen op  het nieuwe circuit te rijden, nadat beide coureurs de test na afloop van het 2010 seizoen op dit circuit hadden moeten missen.

Het weer zat het team uit Nieuwleusen echter niet mee, vanwege hevige regen werd door het team slechts een handjevol ronden gereden op donderdag ochtend. Met temperaturen de hele dag rond het vriespunt besloot het team 's middags de nieuwe Castrol Honda CBR1000RR niet verder te testen, maar de boel op te breken en af te reizen naar Portimao, waar woensdag 26 januari een driedaagse officiële SBK test is ingepland.

Jonathan Rea:
Het zijn enkele frustrerende dagen geweest omdat na de regen gisterochtend het wel zonnig was, maar koud, ijskoud. Ik heb gistermiddag nog wel enkele ronden kunnen rijden - misschien dertig of veertig - dus ik weet hoe het circuit loopt en ik was in staat om het team goede feedback te geven. Het is geen verloren tijd geweest, het is een echt leuk circuit en ik had er plezier in, maar we waren begrijpelijk ver verwijderd van tijden die onze rivalen hier in oktober hadden neergezet. Als we hier in juni terugkomen hoeven we echter niet geheel blind op deze baan te gaan beginnen.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_Jonathan_Rea.jpg

Ruben Xaus:
Het was ijskoud. Veel kouder dan toen het team de afgelopen week in de UK was gelanceerd. Vandaag was het maximaal 3 graden in de zon, en in de schaduw telkens onder het vriespunt. En schaduw is er volop, met de vele heuvels die dit circuit kent. Het was zelfs moeilijk te rijden gistermiddag toen de zon laag stond, vanwege de vele schaduwen. Het circuit heeft overal blinde bochten, maar is wel erg interessant. En de motoren zagen er waanzinnig uit voor het eerst op de baan.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_Ruben_Xaus.jpg

Ronald ten Kate, team manager:
De natte en koude condities lieten het alleen toe om gistermiddag te testen, daarna was het 's nachts 5 graden met een erg koude wind de hele daaropvolgende dag. Natuurlijk, we hadden gehoopt meer ronden te kunnen rijden op deze voor ons nieuwe baan, maar ik weet zeker dat met de ronden die gisteren zijn gereden de coureurs wel weten welke kant de baan opgaat. We hebben ietwat informatie vergaard voor wat betreft de set-up van de motoren, maar we hadden zeker meer informatie kunnen gebruiken. Het is echter zoals het is en we gaan nu naar Portugal om daar de volgende week de motoren en nieuwe onderdelen goed te kunnen testen.