Zoeken

Kawasaki voorziet SBK racer van koplampstickers

29 juni 2012
Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving die voor seizoen 2013 staat ingepland, heeft Kawasaki haar ZX-10R SBK fabrieksracer van koplampstickers voorzien die dezelfde vormgeving hebben als de koplampen van de fiets die bij de Kawasaki dealer in de showroom is te aanschouwen.

Kawasaki_ZX-10R_SBK_2013

De nieuwe koplampstickers hebben hun debuut gemaakt op het circuit van Aragon, waar dit weekend de 8e ronde van het WK Superbike wordt verreden. Kawasaki wilde de eerste fabrikant zijn die de nieuwe regelgeving zou toepassen, om daarmee een sterkere link tussen de ZX-10R straatfiets en de SBK raceversie te creëren.

Vanaf volgend seizoen wordt de SBK regelgeving aangescherpt om de racefietsen dichter bij de straatfietsen te zetten. Naast het visuele aspect van de koplampstickers moet het volgend seizoen met 17" aluminium velgen worden gereden. Bijkomend voordeel is dat hiermee flink aan kosten kan worden bespaard.

In een persbericht heeft Kawasaki laten weten heilig te geloven in het concept van racen met straatfietsen op het hoogste niveau, en daar al geruime tijd een passioneel supporter van te zijn. Mensen de kans te geven de straatversie te kopen van de WK Superbike machine is aantrekkelijk voor zowel fabriek als klant.