Zoeken

Kawasaki SRC zet record in 24-uurs Le Mans

11 september 2012
Kawasaki heeft het afgelopen weekend geschiedenis geschreven door voor de derde keer op rij de prestigieuze 24 uurs van Le Mans op naam te schrijven. Het Kawasaki SRC Team had na 24 uur en 844 gereden ronden iets meer dan 1 minuut voorsprong op het Suzuki SERT Team, dat wel tot wereldkampioen kon worden gekroond.

Kawasaki_SRC_Le_Mans_2012_podium

Met de overwinning op Le Mans is Kawasaki de eerste fabrikant in tien jaar die drie jaar op rij de endurance race het roemruchte circuit de Bugatti heeft gewonnen. Als dat op zich nog niet bijzonder genoeg was werden door het Kawasaki team in totaal 844 ronden (3.532,14 km) op het circuit afgelegd, wat als nieuw afstandsrecord de boeken in is gegaan.

De 35e editie van de 24 uurs van Le Mans was net als voorgaande edities een close-racing gevecht tussen het SERT Suzuki en het Kawasaki SRC Team, die op de baan soms minder dan een seconde van elkaar verwijderd waren. Bij het ingaan van het laatste uur, en alle geplande pitstops inmiddels uitgespeeld, had het Kawasaki team echter een voorsprong van bijna 1 minuut opgebouwd en had alleen een technisch mankement of een crash Team Green nog van de overwinning kunnen weerhouden.

Gilles Stafler, team manager:
Ik kan hier geen woorden voor vinden. Het is zondermeer een mooie dag voor Kawasaki, maar ook voor mijn team, mijn monteurs en mijn coureurs. We reden wat wel eens een perfecte race wordt genoemd, ondanks de problemen met de remblokken die we nooit eerder hebben gehad. Ik kan het nog niet geloven maar Yes, we hebben het geflikt. We hebben de Bol d'Or gewonnen, we zijn al Frans supersport kampioen met Grégory, we winnen hier nu op Le Mans voor de derde keer op rij en volgende week zal Julien ongetwijfeld de Franse Superbike titel in de wacht slepen. Zoals iemand al zei: wat is er nog meer te verwachten?

Kawasaki_SRC_Le_Mans_2012

Julien Da Costa:
Het is een echte zoete sensatie. Natuurlijk ben ik beurs en vermoeid, maar vanavond hou ik van dit gevoel. Vanaf het eerste moment in de race tot aan de geblokte vlag reden we volgas. We zullen nog moeten wachten tot volgende week voor mijn Superbike titel, maar we zullen zeker een vet feest gaan houden om deze fantastische overwinning en een geweldig seizoen te vieren. Ik wil het hele team en vooral de monteurs bedanken voor het geweldige werk wat ze hebben verricht.

Grégory Leblanc:
Wat kan ik zeggen? Het is een droom en ik ben ervan overtuigd dat het even zal duren voordat ik me zal realiseren wat hier is gebeurd. Ik ben echt beurs nu en mijn rug doet echt zeer. Maar als je voor het grote publiek de eerste plek op het podium kunt bestijgen dan vergeet je alle pijn. Ik ben er echt trots op de grote trofee weer terug bij Kawasaki te hebben gebracht. Nu hebben we drie maal op rij gewonnen en mogen 'm definitief houden.

Freddy Foray:
Ik was tegen het eind van de race een beetje nerveus, omdat het mijn eerste overwinning op Le Mans is. het is het perfecte verhaal voor mij. Dit jaar was mijn eerste seizoen voor het Kawasaki SRC team en ik heb gewonnen. Vanavond ben ik de gelukkigste man ter wereld.