Zoeken

Kawasaki heeft contract met Sykes verlengd

23 juli 2013
Tom Sykes zal ook in 2014 de ZX-10R in het WK Superbike besturen. De 2012 vice-wereldkampioen heeft opnieuw een contract met Team Green getekend, zo werd het afgelopen weekend in Moskou bekend gemaakt.

Tom Sykes

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Tom Sykes als relatief onbekende coureur na een jaar in het Yamaha fabrieksteam te hebben vertoefd de overstap maakte naar het team van Paul Bird Motorsports dat destijds het onofficiële Kawasaki fabrieksteam was. Twee jaar geleden werd de SBK campagne door Kawasaki geïntensiveerd en werd een nieuw team met directe lijnen naar de fabriek samengesteld, met opnieuw Sykes als eerste coureur.

De nieuwe aanpak bleek al snel z'n vruchten af te werpen, het eerste jaar was Sykes al snel maar kon zijn pole positions in de wedstrijden nog niet in klinkende munt omzetten, maar het afgelopen jaar veranderde dat en liep de Britse coureur uiteindelijk met slechts een half punt verschil de wereldtitel mis.

Met de ophanden zijnde wijzigingen die vanaf 2014 aan het WK Superbike zullen worden doorgevoerd, zal het kampioenschap volgens Kawasaki de interesse gaan trekken van fans en media, wat de keuze van rijders een sleutelrol in de strategie van Kawasaki heeft gemaakt. Het verlengen van het contract met Tom Sykes is tevens een erkenning van het grote aandeel dat Tom heeft gehad in de ontwikkeling van de Ninja ZX-10R en zijn langdurige verbintenis met het team is een positieve bijdrage in de geschiedenis van Kawasaki's racegeschiedenis.

Tom Sykes:
Voor mij is dit een geweldige plaats om te zijn. Ik heb Kawasaki en de leden van het team en de sponsoren mijn gevoelens goed duidelijk gemaakt. Ik ben erg blij met mijn werkomgeving en erg ontspannen. Ik ben waarschijnlijk op m'n best in deze omgeving en dus was het natuurlijkste om dit voor ten minste nog een jaar door te zetten. Het SBK is een geweldig kampioenschap en als je alle juiste ingrediënten in huis hebt om voorin te kunnen rijden, zelfs op moeilijke circuits, dan is dat waar je voor gaat. We hebben bewezen dat we elk weekend voor de overwinning kunnen strijden. Ik heb een geweldig gevoel bij Kawasaki, dus waarom veranderen? Ik ben ontzettend blij om bij het team te blijven en de continuïteit is groot. Ik zou me geen betere mensen om me heen kunnen wensen. Het is voor het eerst dat de deal nu al zo vroeg in het seizoen is gemaakt.