Zoeken

Kawasaki gaat 4 dagen testen in Sepang

6 januari 2011

Ze hadden het tijdens de lancering van de fiets vorig jaar al gezegd, het komend seizoen wil Kawasaki gaan knallen in het WK Superbike. Als voorbereiding van het 2011 seizoen gaat het Kawasaki World Superbike de komende week vier dagen testen op het circuit van Sepang.

Tom_Sykes_Kawasaki_2011.jpg

Van 10 tot en met 14 januari zullen de volledige Kawasaki World Championship racing Teams neerstrijken op het circuit in Maleisië, wat vanwege de goede weersomstandigheden door veel racesteams als ideaal testcircuit wordt gezien. Voor het eerst sinds de lancering van de 2011 ZX-10R Superbike zal daarbij het volledige Kawasaki World Superbike Raceteam aanwezig zijn.

Kawasaki zal het komende seizoen met een driemans team, bestaande uit Tom Sykes, Chris Vermeulen en ex WSS coureur Joan Lascorz aan de start verschijnen. Vanwege ernstige blessures was de ontwikkeling van de nieuwe Ninja racer echter volledig op de schouders van Tom Sykes komen te liggen. Onlangs had Joan Lascorz tijdens een test op het Spaanse circuit van Almeria al voor het eerst met de nieuwe racer kennis kunnen maken, maar voor Chris Vermeulen zal het de eerste kennismaking met de nieuwe Ninja racer worden.

Naast het Superbike raceteam zal ook het Kawasaki World Supersport raceteam in Sepang aanwezig zijn. Naast Broc Parkes zal het komend seizoen David Salom voor het groene team in het WK Supersport gaan uitkomen.