Zoeken

Jules Cluzel tekent voor Fixi Cresent Suzuki

30 oktober 2012
Suzuki heeft het komend seizoen weer serieuze plannen voor het WK Superbike. Met het wegvallen van John Hopkins, die vanwege zijn vele blessures noodgedwongen heeft besloten een sabbatical te nemen, heeft het Britse team niemand minder dan WK Supersport vice-wereldkampioen Jules Cluzel aan te trekken.

Jules Cluzel 

Net als wereldkampioen Kenan Sofuoglu maakte Cluzel het afgelopen seizoen de overstap van de Moto2 naar het WK Supersport, en niet geheel onverdienstelijk. Cluzel eindigde maar liefst 8 wedstrijden op het podium, waarvan vier overwinningen. De 24-jarige coureur uit Montlucon en het midden van Frankrijk begon zijn carrière in het Frans kampioenschap in 2005, wat hij in zijn debuutjaar wist te winnen. Cluzel maakte daarna de overstap naar de 250cc Grand Prix, waar hij in 2009 in Qatar zijn eerste podium wist te scoren. Datzelfde seizoen won hij de Michel Metraux Trophy, als beste privé rijder.

Het Cresent Suzuki team is erg gelukkig met het aantrekken van het jonge talent, dat het komend seizoen naast de al eerder getekende Leon Camier zal aantreden. Lange tijd was ook de Australiër Josh Waters, die tijdens recente testen de plaats van de op het laatste moment afgehaakte Sylvain Guintoli had ingenomen, maar het team heeft uiteindelijk toch voor de Fransman gekozen.

Jules Cluzel:
Ik ben echt blij om me bij het Fixi Cresent Suzuki Team aan te sluiten. Het is een grote stap in mijn carrière, maar wel een waar ik erg gelukkig mee ben. Toen ik in de gelegenheid werd gesteld om naar het WK Superbike te gaan heb ik niet na hoeven te denken en meteen ja gezegd. Ik ben erg gemotiveerd over het hele project en weet dat dit is wat ik wil. Ik wil er de eerste race helemaal klaar voor zijn en ben van plan niet alleen snel, maar ook intelligent te leren. Ik kan niet wachten tot het begin van het seizoen en ben erg blij met een Engels team te werken.