Zoeken

Jonathan Rea maakt come-back op Nurburgring

30 augustus 2011
Op de Duitse Nürburgring, waar van 2 tot 4 september de 10e ronde van het 2011 SBK kampioenschap wordt verreden, zal Jonathan Rea zijn langverwachte come-back maken in het WK Superbike. Rea zal het komend weekend worden vergezeld door Makoto Tamada, die de plaats van de geblesseerde Ruben Xaus binnen het Castrol Honda Team in zal nemen.

Jonathan_Rea_Assen_test_2011 

De Noord-Ierse coureur uit het Castrol Honda team kwam op 12 juni op Misano tijdens de warm-up hard ten val en liep daarbij een serieuze blessure aan zijn rechterpols op. Een complexe operatie was nodig om de beschadigde gewrichtsbanden te herstellen, waarna een lange tijd van revalidatie volgde.

Nadat Rea de afgelopen week een 2-daagse test op Assen succesvol had doorstaan besloot de 24-jarige coureur zijn comback te maken op een van zijn favoriete circuits, de Duitse Nürburgring waar hij in het verleden al twee overwinningen, een tweede en een vierde plaats wist te scoren.

Castrol_Honda_Jonathan_Rea_Assen_test_2011
Jonathan Rea de afgelopen week op Assen tijdens een 2-daagse test

Rea zal het komend weekend op de baan worden vergezeld door de Japanse coureur Makoto Tamada, die voor het eerst dit seizoen in het WK Superbike zal aantreden. Na vijf seizoenen in de MotoGP reed Tamada in 2008 en 2009 voor Kawasaki in het WK Superbike. Het afgelopen seizoen kwam Tamada nog één weekend in actie, op de Reitwagen BMW S1000RR als vervanging van de geblesseerde Roland Resch tijdens het SBK weekend op Portimao.

Jonathan Rea:
Ik kan niet wachten om terug op de motor te zijn tijdens een raceweekend op de Nürburgring. De test op Assen was geweldig om weer te kunnen rijden en met het team samen te werken, maar ik kijk echt uit naar het echte werk het komend weekend. Assen was ook goed voor mijn zelfvertrouwen, omdat de rondetijden goed waren en ik flink wat ronden zonder pijn in mijn pols kon rijden.

Helaas heb ik een aantal wedstrijden moeten missen vanwege mijn blessure, maar ik heb een nieuw doel voor het eind van het seizoen en weet wat ik moet doen om dat te realiseren. Het positieve is dat de jongens sinds mijn afwezigheid hard hebben gewerkt en er de afgelopen week een aantal goede nieuwe onderdelen getest konden worden. Ik kijk er echt naar uit deze onderdelen het komend weekend te gebruiken.

Makoto Tamada:
Het is geweldig om weer terug te zijn in het WK Superbike. Ik wil Castrol Honda danken voor deze kans die het mij gegeven heeft. Ik kijk uit naar de samenwerking met het team en Jonathan, en kijk er ook naar uit om mijn Europese fans te ontmoeten.

Ronald ten Kate, team manager:
Iedereen is echt blij dat Jonathan het komend weekend weer terug is. Hij deed een racesimulatie op Assen, die ons toonde dat hij weer behoorlijk fit is. Het is zeker een probleemvol seizoen vol blessures geweest, dus zijn we allen verheugd hem weer terug te hebben. We kijken er ook naar uit om Makoto Tamada in het team te verwelkomen. Zijn ervaring zal ons goede feedback van de motor opleveren, aangezien we al naar 2012 aan het kijken zijn. We zijn hard aan het werken aan de ontwikkeling van nieuwe onderdelen voor het komende seizoen en zijn benieuwd naar zijn mening.