Zoeken

John Hopkins tekent voor M4 Suzuki in AMA Pro Superbike

31 januari 2010

De Hoppergate saga, zoals het in de Amerikaanse media werd genoemd, is definitief ten einde. De voormalig MotoGP en World SBK coureur heeft een contract getekend met Team Hammer voor het 2010 AMA Pro American Superbike kampioenschap.

John Hopkins Team Hammer Monster M4 Suzuki

John Hopkins zal in het AMA uitkomen op de M4 Monster Suzuki GSX-R1000, als teamgenoot van AMA Daytona Sportbike ace Martin Cardenas. De in Californië met Brite ouders geboren Hopkins keert hiermee na tien jaar weer terug naar het team dat hem zijn eerste successen bracht in het AMA.

Als teenager reed Hopkins voor Team Hammer en won in 2000 het AMA 750 Supersport en in 2001 het AMA Formula Xtreme kampioenschap. In 2002 maakte Hopkins de overstap naar de MotoGP voor het team van WCM Yamaha. Een jaar later tekende Hopkins voor het fabrieks Suzuki MotoGP team. In 2007 behaalde Hopkins met één 2e en drie 3e plaatsen zijn grootste successen voor dat Team, en eindigde dat seizoen op een 4e positie.

In 2008 maakte Hopkins de overstap naar het Kawasaki MotoGP Team, maar kende dat seizoen weinig succes. Valpartijen en technische problemen maakten dat hij dat seizoen niet verder kwam dan 16e positie in de eindrangschikking. Toen een jaar later Kawasaki zich terugtrok uit de MotoGP kwam Hopkins aan de kant te staan. Datzelfde jaar maakte hij zijn opwachting in het WK Superbike voor het Stiggy Racing Honda Team als teamgenoot van Leon Haslam.

John Hopkins:
John Hopkins Team Hammer Monster M4 SuzukiIk ben echt opgewonden om weer met het team en teameigenaar Hohn Ulrich samen te kunnen werken. We hadden veel successen toen ik in het begin van mijn carriere voor hem reed en ik dank Monster, M4 en de rest van onze sponsoren dat zij deze hernieuwde samenwerking mogelijk hebben gemaakt. Ik ben ook blij weer op een Suzuki motor te kunnen rijden en heb me lange tijd niet zo gezond gevoeld. Mijn fitness is volgens mij op het niveau van 2007 (de periode voor zijn vele blessures, red.) en ik kijk er naar uit om de baan op te gaan en weer met plezier te racen.

Ik heb al de kans gehad op de motor te rijden tijdens een Fastrack Riders circuitdag in Fontana en ben erg tevreden. Het was enkel een shakedown test maar de fiets is erg comfortabel voor mij. Mijn doelen zijn de fiets en de circuits te leren kennen, een gezond seizoen te hebben, naar mijn beste kunnen te presteren en vervolgens zien waartoe dat ons zal leiden in het kampioenschap. Ik ben echt blij om een zitje te hebben in een groot team en weer gezond te zijn, en kijk uit naar een goed seizoen in het AMA.

Met het terugkeren naar de AMA Racing Series is na acht jaar een eind gekomen aan de internationale carrière van John Hopkins.