Zoeken

Joan Lascorz verplaatst naar Guttman Instituut

18 mei 2012
Joan Lascorz heeft het Universiteitsziekenhuis Vall d’Hebron verlaten. De Kawasaki SBK fabriekscoureur is naar het Guttman Instituut verplaatst, waar verder aan zijn herstel zal worden gewerkt. Of Lascorz ooit nog zal racen is echter nog steeds onduidelijk, maar hoogst onwaarschijnlijk.

Joan_Lascorz

Het is al weer anderhalve maand geleden dat Lascorz tijdens een training na afloop van de WK Superbike race op het circuit van Imola ernstig ten val kwam en lange tijd op de intensive care van het Vall d’Hebron ziekenhuis moest worden verpleegd.

De Spanjaard lag daarbij lange tijd in kunstmatige coma en aan beademingsapparatuur, maar is inmiddels bij volle bewustzijn, aanspreekbaar en kan zich de hele crash, die in een later stadium nog compleet zal worden geanalyseerd, nog herinneren. Lascorz heeft gevoel en beweging in zijn armen en handen, maar heeft op dit moment nog geen gevoel in het gebied vanaf de onderbuik.

In het Guttman Instituut zal Lascorz nu door doctoren en therapeuten uitvoerig worden onderzocht, waarna een officieel en gedetailleerd bericht omtrent de toestand van zijn ruggenwervel en mogelijk herstel naar buiten zal worden gebracht.