Zoeken

Jeffrey Herlings wint NOS Sport in Beeld Prijs 2013

18 december 2013
Het afgelopen jaar ging de prijs nog nét aan z'n neus voorbij, maar dit jaar heeft Jeffrey Herlings de NOS Sport in Beeld Prijs gewonnen. In een verkiezing op de website van nos.nl kreeg de tweevoudig MX2 wereldkampioen 18,9% van de stemmen, voor de golfer Joost Luiten en voetballer Arjen Robben.

Jeffrey Herlings_2013
foto: R. Archer (KTM)

De Sport in Beeld Prijs is vernoemd naar het eerste sportprogramma op televisie van de NOS (toen nog NTS), een verre voorganger van NOS Studio Sport. Op de website van de nos.nl kon worden gestemd op het Nederlandse Sportmoment van 2013, waar door Nederlanders en Belgen massaal op Jeffrey Herlings werd gestemd.

Vorig jaar ging het Sportmoment naar Epke Zonderland, die op de Olympische Spelen in London goud had weten te halen en eindigde Herlings op de tweede plaats, maar dit jaar was het voor de crosser uit Elsendorp gelukkig wel raak. Zijn tweede wereldtitel, die dit seizoen in Tsjechië werd behaald, werd door 18,9% van de stemmers als Sportmoment van het jaar gekozen. De winst van golfer Joost Luiten op het KLM Open werd als tweede gekozen, terwijl de winnende goal van Arjen Robben in de Champions League finale derde werd.