Zoeken

Jeffrey Herlings prolongeert wereldtitel MX2

5 augustus 2013
Jeffrey Herlings heeft in het Tsjechische Loket de wereldtitel in de MX2 klasse geprolongeerd. De 18-jarige Brabander won de Grand Prix van Tsjechië en is met nog drie wedstrijden te gaan niet meer in te halen.

Jeffrey Herlings_Loket_MX2
Foto: R. Archer (KTM)

KTM zal ongetwijfeld heel erg in zijn nopjes zijn met het ongekende Brabantse talent, die ondanks zijn nog erg jeugdige leeftijd van slechts 18 jaar hard op weg is om het ene na het andere record aan diggelen te rijden. De 2012 wereldkampioen regeerde dit seizoen met ijzeren hand, van de tot nu toe 28 verreden manches wist Herlings er maar liefst 26 te winnen. De andere twee stond hij ook op het podium en liep in totaal slechts 8 WK-punten mis.

Met zijn overwinning in Loket scherpte Herlings zijn record van het aantal GP-overwinningen op rij weer met één aan en bracht het aantal op veertien overwinningen. En dat is niet het enige record wat Herlings op naam heeft staan. Herlings is met 18 jaar de jongste crosser ooit die twee maal de wereldtitel heeft gewonnen. Ook John van den Berk won twee jaar op rij de wereldtitel, de 125cc in 1987 en de 250cc in 1988, maar was ten tijde van zijn eerste wereldtitel al 20 jaar.

Daarnaast is Herlings de Nederlander met de meeste Grand Prix overwinningen: de teller staat inmiddels op 29 stuks, waarmee hij Dave Strijbos (27) al uit de boeken heeft gereden. Dat Herlings met nog drie Grand Prix te gaan de wereldtitel al in zijn broekzak heeft wil niet zeggen dat hij het vanaf nu rustig aan gaat doen. Ook de laatste wedstrijden wil hij winnen, alleen al om het aantal overwinningen op rij verder uit te bouwen.