Zoeken

Jeffrey Herlings moet vier weken rust houden

7 januari 2014
Tweevoudig MX2 wereldkampioen Jeffrey Herlings zal de komende vier weken rust moeten houden. Herlings heeft een flinke scheur in zijn scheenbeen opgelopen, als gevolg van overbelasting tijdens trainingen de afgelopen tijd.

Jeffrey Herlings_Lierop_2013
Foto: R. Archer (KTM)

Na de verplichte rustperiode die Jeffrey door zijn schouderblessure moest nemen na zijn val in Bastogne, had hij de draad weer flink opgepakt met het weer op pijl brengen van zijn conditie. Vele duurtrainingen werden er door middel van het hardlopen afgewerkt.

Na een aantal weken kreeg Jeffrey echter last van zijn scheenbeen. Voor controle is hij toen naar het ziekenhuis van Hasselt gegaan maar hier kon men niets vinden. De trainingen werden daarom verder gezet maar omdat de pijn aan bleef houden, besloot Herlings gisteren een bezoek te brengen aan dokter Claes in Belgie. Hier werd geconstateerd dat hij destijds een overbelasting van zijn scheenbeen heeft opgelopen, wat uit is gelopen op een flinke scheur in zijn scheenbeen.

De rijder uit het Red Bull KTM Factory Team zal het nu vier weken rustig aan moeten doen. Wel mag hij zwemmen en lichte fiets trainingen op de hometrainer doen.