Zoeken

Jasper Iwema toch been gebroken tijdens crash Mugello

3 augustus 2012
Jasper Iwema blijkt een beenbreuk te hebben opgelopen als gevolg van een valpartij tijdens de Grand Prix van Italië. De 22-jarig coureur uit Hooghalen verwacht echter wel op tijd hersteld te zijn voor de Grand Prix van Indianapolis die over veertien dagen wordt verreden in de Verenigde Staten.

Jasper_Iwema

Iwema kwam ten val tijdens de kwalificatie voor de Gran Premio d’Italia TIM op het circuit van Mugello. De Drent ging een dag later wel van start in de race nadat röntgenfoto’s gemaakt in de Clinica Mobile op het circuit geen breuk hadden laten zien. Ook na een ziekenhuisbezoek in Nederland was er geen indicatie dat de pijn die Jasper ervoer door iets anders kwam dan een zware kneuzing.

Op advies van Barry Veneman onderging Iwema in het ziekenhuis in Almelo een MRI-scan, die door de KNMV bondscoach werd geïnitieerd, waaruit bleek dat Jasper’s sprongbeen is gebroken. Het sprongbeen verbindt de voet met het been. Waarschijnlijk heeft het opgehoopte vocht in Jasper’s voet ervoor gezorgd dat de breuk op eerdere foto’s niet zichtbaar was. Na constatering van de breuk is de voet direct in het gips gezet.

De enige Nederlander in het wereldkampioenschap moet een geplande demonstratie met zijn GAMMA Moto3-machine en een deelname aan ‘s werelds eerste kampioenschap voor elektrische racemotoren komende zondag tijdens de GAMMA Racing Day laten schieten. Iwema zal voor zijn fans wel aanwezig zijn op het TT Circuit Assen, maar moet zich de komende dagen rustig houden om op tijd te kunnen herstellen voor de Red Bull Indianapolis Grand Prix.