Zoeken

Jasper Iwema naar Molenaar Racing

7 november 2010

Het Molenaar Racing GP Team kleurt oranje in 2011. Jasper Iwema uit Hooghalen versterkt het enige Nederlandse GP team met ingang van het nieuwe seizoen. Daarmee is de samenstelling van het team rond nadat de Spanjaard  Luis Salom gisteren zijn handtekening onder een nieuw contract zette.

Jasper_Iwema.jpg

Teameigenaar Arie Molenaar is bijzonder verheugd dat nu al de samenstelling van zijn nieuwe team rond is. Natuurlijk moet de komende winter nog het nodige werk worden verricht, maar daar is nu ook alle tijd voor.

Arie Molenaar:
Ik ben erg blij met de reacties die ik gisteravond en vanochtend van verschillende mensen kreeg. De Nederlanders op de paddock praten nu al over het oranjegevoel van 2011. Journalisten, sponsors en ook individuele mensen reageren alleen maar enthousiast.

Het enthousiasme moet nu worden omgezet in de verdere uitwerking van de organisatie van het team. Molenaar is ervan overtuigd dat het team zich met Luis Salom en Jasper Iwema volgend jaar nadrukkelijk in de kijker gaat rijden. Beide rijders hebben zich de laatste jaren al bewezen in het MotoGP 125cc kampioenschap. Iwema liet vooral dit seizoen zien dat hij zich kan meten met de subtop. Het is jaren geleden dat een Nederlander het seizoen afsluit met 34 punten en een aantal top 10 klasseringen waaronder zelfs een achtste plaats tijdens de GP van Tsjechië. Tijdens de Dutch TT in Assen wist de man uit Hooghalen zich zelfs te kwalificeren met een prachtige zesde positie.

Luis Salom bewees dit seizoen al over veel talent te beschikken. De Spanjaard wist in iedere race waarin hij finishte een top 10-plaatsen af te dwingen, met als hoogtepunt de geweldige vijfde plaats tijdens de GP van Portugal. Iwema zal in het team van Arie Molenaar de plaats innemen van de Zwitser Randy Krummenacher, die het volgend seizoen met het Viessman Kiefer team zal uitkomen in de Moto2.