Jake Zemke winnaar openingsrace AMA Pro American Superbike Daytona

5 maart 2010

Na het tijdperk Spies en Mladin is in het AMA Pro American Superbike kampioenschap de weg vrij voor andere coureurs om zich in de titelstrijd te gaan mengen. Jake Zemke won gisteren de openingsrace van het 2010 seizoen op het roemruchte circuit van Daytona.

Met de pensionering van Matt Mladin mag het AMA Pro American Superbike kampioenschap een icoon zijn kwijtgeraakt, voor wat betreft de strijd om de overwinning zal zijn vertrek de raceklasse alleen maar ten goede zijn gekomen.

Kopstart was voor Blake Young (Rockstar Makita GSX-R1000), die vanaf de vierde en laatste plaats op de eerste startrij was vertrokken, terwijl polezitter Aaron Yates (Jordan Motorsports GSX-R1000) terugviel naar de vierde plaats. Nieuwkomer John Hopkins kende een slechte rentree in het AMA, hij moest zijn M4 Monster Energy GSX-R1000 al snel met een technisch mankement aan de kant zetten.

Racewinnaar Zemke vertrok vanaf de tweede startrij, maar wist in de zevende ronde de leiding in de race te pakken, voor Tommy Hayden (Rockstar Makita GSX-R1000), Larry Pegram (Foremost Insurance 1098R), Blake Young en Aaron Yates. Het vijftal, dat kuip tegen kuip over de hoge Oostenlijke banking reed, liep zienderogen weg van de rest van het veld.

Twee ronden voor het eind wist Hayden de leiding van Zemke over te nemen, maar de 34-jarige coureur wist op de streep de Rockstar Makita coureur met een miniem verschil van 0,238 seconden voor te blijven. Derde en laatste podiumplaats ging naar Pegram op de 1098R Ducati, terwijl Yates en Young genoegen moesten nemen met P4 en P5. Pegram, Yates en Young reden allen in de laatste raceronde hun snelste rondetijd.