Zoeken

IOMTT 2022: Senior TT geannuleerd, verplaatst naar zaterdag

10 juni 2022
Vanwege de verslechterende weersomstandigheden heeft de wedstrijdleiding van de Isle of Man TT de Senior TT, die naar 16:00 uur lokale tijd was verplaatst, gecanceld.

 

Als gevolg van het aangepaste wedstrijdschema was de Senior TT oorspronkelijk naar 14:15 uur lokale tijd verplaatst en van 6 tot 4 ronden ingekort, maar na het incident in de 2e Sidecar TT werd die start naar 16:00 uur verplaatst. 

Een half uur voor de start was echter duidelijk dat de weersomstandigheden verslechterden, waardoor de wedstrijdleiding zich genoodzaakt zag om voor de rest van de dag alle raceactiviteiten te annuleren. 

Of de Senior TT nu op zaterdag wordt verreden is nog niet bekend, in het tijdschema staat de race nog TBC (To Be Confirmed) en dus nog niet als officieel gecanceld, dus is er een kleine kans dat er morgen alsnog een Senior TT op het programma staat. 

Mocht dat zo zijn, dan is dat een mooie generale repetitie voor volgend jaar, dan zal de Senior TT op zaterdag worden verreden.

Update: de wedstrijdleiding heeft bekend gemaakt dat de Senior TT over de volle lengte zal worden verreden op zaterdagochtend. De start is om 11:00 uur Manx tijd.