Zoeken

Infront wil SBK kalender uitbreiden naar Rusland

12 januari 2011

Critici klagen al jaren over het voornamelijk Europese karakter van het WK Superbike. Daar moet in de toekomst echter verandering in komen, nu volgens de laatste geruchten SBK organisator Infront in gespek is om Rusland in de kalender op te gaan nemen.

Hoewel een circuit nog moet worden gebouwd zou Infront Motor Sports, de organisator van het WK Superbike en Flammini graag de Russische markt willen penitreren, net als Berni Ecclestone dit met de Formule 1 wil gaan doen. Het enige circuit dat daar momenteel voor in aanmerking zou kunnen komen is het nieuwe Sotsji circuit, dat tegen 2014 moet worden opgeleverd en waar dat jaar voor het eerst een Formule 1 race zal worden georganiseerd.

Uitbreiding van de raceseries naar Rusland zou de status van wereldkampioenschap zeker ten goede komen, nu voor het 2011 seizoen nog maar twee wedstrijden (Phillip Island, Australië en Miller Motorsports Park, USA) buiten Europa worden verreden. Als de aan de Zwarte zee gelegen badplaats Sotsji daadwerkelijk in de kalender wordt opgenomen is het te hopen dat tegen die tijd Pirelli een goede winterband heeft ontwikkeld, aangezien daar in 2014 de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden.

Bron: GPone.com