Zoeken

India geschrapt van SBK kalender

14 augustus 2013
Dorna, de organisator van het WK Superbike, heeft de Indiase ronde van de kalender verwijderd. Het weekend van 17 november zou het Buddh International Circuit van India haar debuut maken, maar veiligheidsproblemen hebben de organisator gedwongen een streep door dat plan te trekken. Het plan is nu om India pas in 2015 aan de SBK kalender toe te gaan voegen.

Buddh International Circuit

Volgens het door de FIM verstuurde persbericht hebben operationele uitdagingen ertoe geleid dat Jaypee Sports International Ltd en Dorna World SBK Organisation gezamenlijk hebben besloten om de 2013 Indiase ronde van het WK Superbike, die was gepland voor het weekend van 17 november op het Buddh International Circuit, te annuleren.

JSPI, de federatie van Motor Sports Clubs van India (FMSCI) en de Indiase Motorsport Marshals Club (IMMC) werken nu intensief samen om de wedstrijd in 2015 zo veilig mogelijk te laten verlopen. Volgens de FMSCI was de tijd te kort gebleken om de Marshals en de medische staf goed te trainen op het niveau dat het SBK vereist.

De Indiase ronde van het WK Superbike werd van meet af aan geplaagd door problematiek. De wedstrijd stond oorspronkelijk voor maart dit jaar gepland, maar moest vanwege douaneperikelen naar november worden verplaatst. Met het wegstrepen van de wedstrijd op het Buddh circuit zal de laatste wedstrijd van het seizoen nu op 20 oktober in Jerez worden verreden.