Zoeken

Ian Hutchinson krijgt Yamaha fabrieksondersteuning voor Isle of Man TT

27 januari 2011

De Isle of Man TT mag misschien al decennia niet meer deel uitmaken van de Grand Prix kalender, dat maakt de straatraces voor fans en fabrikanten niet minder interessant. Voor 2011 zal Yamaha een fabrieks-spec YZF-R1 gaan inzetten, met niemand minder dan de nu al legendarische Ian Hutchinson aan het stuur.

Yamaha_R1_2011_IOMTT.jpg
Foto: iomtt.com

De overstap van Hutchinson naar Yamaha zal door de racefans misschien wel als een cultuurschok worden ervaren, de Brit maakte furore op de Honda CBR1000RR Fireblade en schreef daarmee het afgelopen jaar geschiedenis door als eerste man in de geschiedenis alle vijf de TT races te winnen. Hutchinson nam voor het eerst deel aan de Isle of Man TT in 2004 en wist in totaal acht wedstrijden te winnen.

Hutchinson zal in 2011 uitkomen voor het Shaun Muir team wat van Yamaha volledige fabrieksondersteuning zal gaan krijgen. Het team wil het komende seizoen aan alle internationale Road Races gaan deelnemen - de North West 200, de Ulster Grand Prix, Macau en de Isle of Man TT. Hij zal naast de R1 ook op de R6 gaan aantreden in deze straatraces, evenals het Britse Supersport kampioenschap.

Momenteel is Hutchinson nog herstellende van zijn zware blessure die hij het afgelopen jaar tijdens de BSB Supersport race in Silverstone opliep en die bijna het einde van zijn carrière betekende. De talentvolle Brit is inmiddels aan het rehabilitatie-schema begonnen en verklaarde vastbesloten te zijn voor aanvang van het seizoen weer fit te zijn.