Zoeken

HRC tekent 2-jarig contract met Pedrosa en Marquez

13 juli 2012
Op de vooravond van de Italiaanse Grand Prix heeft Honda haar line-up van het Repsol Honda Team voor de komende twee jaar bekend gemaakt. HRC heeft het contract met Dani Pedrosa verlengt, terwijl het Spaanse talent Marc Marquez de plaats van Casey Stoner in zal gaan nemen.

Dani_Pedrosa_Sachsenring_2012

Met het contracteren van Pedrosa en Marquez heeft Honda haar Repsol Honda team tot een volledig Spaanse aangelegenheid gemaakt. Dat Honda interesse had in de huidig leider in het Moto2 wereldkampioenschap Marc Marquez was wel bekend, met het wegvallen van de Rookie regel in de MotoGP (tot dit jaar moesten Rookies in een satellietteam beginnen) was voor Honda de weg vrij om Marquez in het fabrieksteam op de nemen.

Dat Pedrosa echter opnieuw een tweejarig contract heeft getekend was de grote verrassing in Mugello. In de zes jaar dat de 26-jarige Spanjaard inmiddels voor het team rijdt is hij er nooit in geslaagd de wereldtitel te bemachtigen en velen betwijfelen inmiddels of de voormalig 125cc en 250cc wereldkampioen dat nog zal lukken. In de wandelgangen werd echter gefluisterd dat Pedrosa een flinke salarisvermindering te slikken heeft gekregen.

Dani Pedrosa:
Ik ben erg blij om mijn verlenging van het contract met het Repsol Honda Team aan te kunnen kondigen. Het is een sterke relatie met Honds geweest en ik had een sterk verlangen om hier te blijven. Het gevecht om de wereldtitel ligt nog helemaal open en de volgende twee seizoenen zullen erg interessant zijn voor mij. Mijn hele carrière ben ik met Honda gelinkt, sinds ik in de 125cc ben gestart, daarna de 250cc en de MotoGP sinds 2006. Ik ben misschien een van de rijders met de langste geschiedenis met Honda, en daar ben ik best trots op. Ik wil HRC bedanken voor hun steun, ik ben zeker dat we samen mooie dingen gaan doen.

Marc Marquez:
Om het volgend jaar met Repsol Honda naar de MotoGP te gaan is een droom die werkelijkheid is geworden en ik wil HRC danken voor hun vertrouwen in mij. Ik ben er erg trots op in de toekomst deel uit te gaan maken van de grote Honda familie en ik wil de mensen die mij vanaf het begin van mijn carrière hebben geholpen niet vergeten. Mijn focus ligt momenteel in de Moto2, waar mijn team en ik hard werken en opgewonden zijn ons doel te bereiken: de wereldtitel in de Moto2.

Shuhei Nakamoto, vice-president HRC:
We zijn verheugd om het contract met Dani te hebben verlengd en verwelkomen Marc in het team. Dani rijdt momenteel een sterk seizoen en vecht met Casey en Jorge om de wereldtitel en we zijn blij met zijn prestaties. Marc heeft in de 125cc en Moto2 al bewezen hoe snel hij is en we geloven dat, als we hem de tijd geven aan de nieuwe raceklasse te wennen, hij in de toekomst ook in de MotoGP in staat zal zijn dit te laten zien.

Met de aankondiging van Honda is meteen een einde gekomen aan de speculatie dat Valentino Rossi in 2013 terug zou keren naar HRC. Het huwelijk met Ducati is tot dusver niet vruchtbaar geweest en met zijn contract dit jaar ten einde wordt volop over Rossi's toekomst gespeculeerd. Voor Pedrosa zullen de komende twee jaar extra spannend zijn, mocht Marquez zich ontpoppen tot de snellere van de twee, dan is zijn plaats in het team in 2015 zeker verkeken.