Zoeken

Hopkins krijgt wildcard voor MotoGP Brno

21 juli 2011
Voor de tweede keer dit seizoen zal John Hopkins voor het Rizla Suzuki MotoGP team zijn opwachting gaan maken in de MotoGP. Was het de eerste keer nog als vervanger, tijdens de Grand Prix van Brno zal Hopkins naast vaste rijder Alvaro Bautisa aantreden in het enige Suzuki team in de MotoGP.

John_Hopkins_Suzuki_MotoGP

John Hopkins mag met het terugtrekken van Kawasaki uit de MotoGP al enkele jaren van het toneel verdwenen zijn, maar is al die tijd wel in het oog van Suzuki MotoGP teamleider Paul Denning gebleven. Na een minder succesvol jaar in het AMA Superbike maakte Hopkins dit jaar de overstap naar het Britse BSB Superbike, voor het Britse Suzuki Superbike team van... Paul Denning. Al eerder had Denning aangegeven met het aantrekken van Hopkins in het Brits Superbike kampioenschap de Amerikaan weer terug in de MotoGP te krijgen.

Met een tweede optreden dit seizoen lijkt dit weer aardig te gaan lukken. Na een 10e plaats dit seizoen op Jerez, waar Hopkins aantrad als vervanger van de destijds geblesseerde Bautista, hoopt de Amerikaan op Brno nog beter te kunnen presteren. Zijn laatste optreden op het Tsjechische circuit met de Rizla Suzuki was in 2007, en toen wist hij de race op een tweede plaats te eindigen. Hopkins eindigde het kampioenschap dat seizoen op een uistekende 4e plaats.