Zoeken

Hoofdsponsor Althea Ducati beschuldigd van fraude

12 oktober 2011
Terwijl het Althea Racing team met zowel de wereldtitel in het WK Superbike als de Europese titel in de FIM Superstock 1000 haar meest succesvolle seizoen aan het vieren is, is in Italië een onderzoek gestart naar vermeende fraude bij Althea Racing's teameigenaar Genosio Bevilacqua's andere bedrijf Ceramica Althea Spa.

Genesio_Bevilacqua

Als producent van ceramische sanitaire producten als toiletten, wasbakken, badkuipen en douchebakken wordt Ceramica Althea Spa door de Italiaanse justitie beschuldigd van sociale fraude. Het bedrijf zou naar verluid sanitaire producten uit China hebben geïmporteerd, om deze in Italië van bedrijfslogo, Mady in Italy en CE keurmerk te voorzien en als authentiek Italiaans te verkopen.

Tegelijkertijd kregen in het kader van personele bezuinigingen tussen de zeventig en tachtig medewerkers hun salaris van het INPS (Italiaanse sociale dienst) uitbetaald. De INPS heeft Ceramica Althea Spa nu van fraude beschuldigd en eist het uitbetaalde salaris, meer dan € 2 miljoen plus rente, terug van het bedrijf.

In een snel door Althea Racing uitgegeven persbericht wordt benadrukt dat teameigenaar Genosio Bevilaqua niet bij de vermeende fraude is betrokken, noch dat hij bericht heeft ontvangen van een lopend onderzoek. Volgens Althea Racing is er nu of in de toekomst geen directe of indirecte betrokkenheid van Althea Racing Srl, dat een totaal autonoom bedrijf is dat los staat van Ceramica Althea Spa.

Het managment van Ceramica Althea Spa heeft alle vertrouwen in de rechtzaak. Na afronding van het onderzoek zal volgens Althea zeker worden vastgesteld dat de handelswijze van het bedrijf geheel legitiem is geweest.